In Middelkerke maken de gemeentelijke terrassen weer plaats voor de klassieke horecaterrassen.
Volledig scherm
In Middelkerke maken de gemeentelijke terrassen weer plaats voor de klassieke horecaterrassen. © Benny Proot

Opnieuw echte terrassen in Middelkerke, mét plexiglas: Dedecker pleit voor ‘plexibiliteit’

Middelkerke“Het verbod op het gebruik van plexiglasschermen? Een zoveelste rare kronkel”, zegt burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker. De horecaterrassen worden er niet meer in het openbaar domein opgenomen, maar uitbaters moeten zich nu schikken naar de federale maatregelen. Burgemeester Dedecker pleit evenwel voor gezond verstand in de ‘plexikwestie’.

  1. Projectleider krijgt werkstraf voor treinongeval waarbij Arne (23) het leven liet: “Ik maakte een zware inschattingsfout”
    PREMIUM
    Oostende/Roeselare/Melle

    Projectlei­der krijgt werkstraf voor treinonge­val waarbij Arne (23) het leven liet: “Ik maakte een zware inschat­tings­fout”

    Een projectleider die Roeselarenaar Arne Willaert (23) opleidde bij werken aan het station van Oostende, heeft 120 uren werkstraf gekregen voor een dodelijk arbeidsongeval waarbij z'n pupil het leven liet. K.M. (58) uit Melle sprak zelf van een zware inschattingsfout. “Ons leven ziet er sinds het ongeval helemaal anders uit: één met kerkhofbezoeken en verschrikkelijke nachtmerries”, vertelden Arnes ouders op het proces.