Tien Om Te Zien strijkt ook deze zomer neer in de gemeente, dit keer in deelgemeente Westende. Dergelijke evenementen doen een nieuwe wind door de gemeente waaien.
Volledig scherm
PREMIUM
Tien Om Te Zien strijkt ook deze zomer neer in de gemeente, dit keer in deelgemeente Westende. Dergelijke evenementen doen een nieuwe wind door de gemeente waaien. © Benny Proot

Op jacht naar een flat in… Middelkerke: “Goedkoper dan Oostende en Nieuwpoort, maar casino kan enorme boost betekenen”

MiddelkerkeDe bevolking is er ouder dan het Vlaams gemiddelde, maar frisse evenementen als Tien Om Te Zien en de Proximus Arena doen ook jonge mensen watertanden naar een stekje in de gemeente van Jean-Marie Dedecker. Grootste probleem voor wie een stekje wil in Middelkerke: de vraag is momenteel hoger dan het aanbod. Wij gingen met Immo Becue op zoek.  

 1. Reetje op zoek naar water, gewassen verschralen onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden
  West-Vlaanderen

  Reetje op zoek naar water, gewassen verschra­len onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden

  Akkers worden woestijnen, vissen spartelen in opdrogende vijvers, landbouwers zien hun gewassen sterven door een gebrek aan water. De droogte laat zich voelen in West-Vlaanderen, voor landbouw, mens en dier. “Voor het drinkwater is de toestand ernstig, maar niet precair”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Een stand van het water in de kustprovincie. En 17 foto’s, de voorbije week genomen door onze fotografen in West-Vlaanderen.
 2. Bubbels aan Zee viert dit weekend tiende verjaardag: “Het plein wordt dit jaar volledig ingekleed in champagnekleuren”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Bubbels aan Zee viert dit weekend tiende verjaardag: “Het plein wordt dit jaar volledig ingekleed in champagne­kleu­ren”

  Na Bier aan Zee dat in juni plaatsvond, is het dit weekend tijd voor Bubbels aan Zee, het grootste outdoor schuimwijnfestival van het land. Het event, georganiseerd door wijnjournalist Alain Bloeykens, viert dit jaar zijn tiende verjaardag en dus is er een extra reden tot feesten. “Vorig jaar hadden we al een recordaantal bezoekers, dit jaar gaan we opnieuw voor een topweekend.”