De motorfiets, een Honda Gold Wing, werd getakeld.
Volledig scherm
De motorfiets, een Honda Gold Wing, werd getakeld. © Bart Boterman

Motorfietser rijdt in op auto, man kom er met lichte verwondingen vanaf

De Spermaliestraat in Middelkerke was zondag tussen 10.15 en 11 uur afgesloten voor verkeer door een ongeval tussen een motorfiets en een personenwagen. De motorfietser, een 56-jarige man uit Vorselaar, raakte lichtgewond. 

 1. Drie weken na verwoestende brand mag uitbater nog niet binnen in telecomwinkel: “Maar ik kan toch niet bij de pakken blijven zitten?”
  PREMIUM
  Lombardsijde

  Drie weken na verwoesten­de brand mag uitbater nog niet binnen in telecomwin­kel: “Maar ik kan toch niet bij de pakken blijven zitten?”

  Een kleine drie weken na de verwoestende brand bij telecomwinkel Spidex in Lombardsijde is het gebouw nog steeds in beslag genomen door het parket. De oorzaak is nog altijd niet duidelijk. Eigenaar en uitbater Marc Haverals (58) probeert intussen de rug te rechten en vooruit te kijken. “Maar het is heel frustrerend dat we niet binnen mogen en niet aan de heropbouw kunnen beginnen”, zegt hij. Intussen heeft hij zijn activiteiten - de installaties van schotelantennes voor tv - opgestart in een voorlopig onderkomen.
 1. Stijging van aantal besmettingen in Middelkerke op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Middelker­ke op zondag 18 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Middelkerke, op één dag 24 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 9. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 85. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Middelkerke komt dat getal nu op 434 te liggen. Middelkerke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Middelkerke neemt op pakkende wijze afscheid van schepen Eddy Van Muysewinkel: “Je ziekte was eerder brandstof om nog vlug even door te zetten”
  Middelkerke

  Middelker­ke neemt op pakkende wijze afscheid van schepen Eddy Van Muysewin­kel: “Je ziekte was eerder brandstof om nog vlug even door te zetten”

  Zaal de Branding vormde het stemmige decor voor een prachtig afscheid van Eddy Van Muysewinkel. De Middelkerkse schepen van Openbare Werken en Cultuur overleed vorig weekend na een dappere strijd tegen kanker. Familie, vrienden en collega’s brachten een laatste groet en spaarden de mooie woorden niet. Van Muysewinkel werd amper 64 jaar.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement