Paul Bruna in het bosje op het einde van de Sluisvaartstraat, waar hij graag gaat wandelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Bruna in het bosje op het einde van de Sluisvaartstraat, waar hij graag gaat wandelen. © Proot

MIJN DORP. Vlaamse charmezanger Paul Bruna: “Ik wandel graag op het strand van Middelkerke, maar kom pas echt tot rust op de begraafplaats”

De naam Paul Bruneel (64) zegt je misschien niet meteen iets, maar zijn artiestennaam Paul Bruna zal velen wel bekend in de oren klinken. De charmezanger uit Middelkerke treedt dan ook in heel Vlaanderen op. Hoewel hij afkomstig is van Langemark, woont hij al sinds 1979 in Middelkerke, waar hij zich helemaal thuis voelt. “Dankzij mijn job als journalist heb ik op korte tijd heel wat mensen leren kennen en kon ik mij onmiddellijk integreren in de gemeente”, zegt Paul.

 1. REPORTAGE. Van ‘stout’ met zeewier tot prijswinnende lavacake: wij spotten de nieuwste trends op de Horecabeurs in Bredene
  PREMIUM

  REPORTAGE. Van ‘stout’ met zeewier tot prijswin­nen­de lavacake: wij spotten de nieuwste trends op de Horeca­beurs in Bredene

  Al ruim tien jaar niet te missen voor wie in het vak zit: de Horecabeurs in Bredene. Een ideaal trefpunt voor de professionals, maar ook een leuke plek om nieuwe trends in de sector te spotten. Wij passeerden langs de 150 standhouders in MEC Staf Versluys. Deze vijf bedrijven met een verrassend product sprongen ons in het oog en ontdek je weldra misschien in een horecazaak bij jou in de buurt.
 2. Kobe en Floor van Da Vinci stoppen na zomer met zaak: “De afstand tussen Westende en Torhout werd te veel voor ons”
  PREMIUM
  Westende

  Kobe en Floor van Da Vinci stoppen na zomer met zaak: “De afstand tussen Westende en Torhout werd te veel voor ons”

  Al acht jaar baten Kobe Decadt (30) en Floor Vandenbussche (29) de horecazaak Da Vinci uit op de zeedijk van Westende. Nu hebben ze beslist om er dit jaar mee te stoppen en een nieuwe eigen horecazaak te openen in Torhout, waar ze ook wonen. “We zullen het hier in Westende missen, maar we zijn klaar voor een nieuwe start”, vertelt het koppel dat elkaar in Da Vinci leerde kennen.