Eric Vandewalle hoopt met zijn initiatief ook andere stadsgenoten te motiveren.
Volledig scherm
Eric Vandewalle hoopt met zijn initiatief ook andere stadsgenoten te motiveren. © Eric Vandewalle

Middelkerkenaar Eric Vandewalle stelt slaapkamers ter beschikking voor getroffen families waterramp Hamoir. “Ik kreeg al veel respons”

Daags na de bekendmaking van de solidariteitsactie ‘Middelkerke helpt Harmoir’ geeft Middelkerkenaar Eric Vandewalle de actie een extra dimensie. Hij stelt twee van zijn drie slaapkamers ter beschikking en motiveert nu ook andere logiesvertrekkers om zijn initiatief navolging te geven. “Misschien zijn er nog andere huiseigenaars die willen meewerken?” 

  1. “‘Ik kom zondag naar huis’... het werden zijn laatste woorden”: Niels en zijn vriend Tim overleden twintig jaar geleden bij scheepsramp in Afrika
    PREMIUM
    Oostende

    “‘Ik kom zondag naar huis’... het werden zijn laatste woorden”: Niels en zijn vriend Tim overleden twintig jaar geleden bij scheeps­ramp in Afrika

    Op 26 september zal het twintig jaar geleden zijn dat de veerboot Joola bij de kust van Gambia is gekapseisd. Van de 2.000 passagiers op de boot, overleefde slechts een zestigtal het drama. Twee van de slachtoffers waren Tim Boury en Niels Vermote uit Oostende. Vrijdag 23 september organiseren vrienden en familie een hommage aan de twee levensgenieters. We spraken al even met de ouders van Tim en Niels.