Eric Vandewalle hoopt met zijn initiatief ook andere stadsgenoten te motiveren.
Volledig scherm
Eric Vandewalle hoopt met zijn initiatief ook andere stadsgenoten te motiveren. © Eric Vandewalle

Middelkerkenaar Eric Vandewalle stelt slaapkamers ter beschikking voor getroffen families waterramp Hamoir. “Ik kreeg al veel respons”

Daags na de bekendmaking van de solidariteitsactie ‘Middelkerke helpt Harmoir’ geeft Middelkerkenaar Eric Vandewalle de actie een extra dimensie. Hij stelt twee van zijn drie slaapkamers ter beschikking en motiveert nu ook andere logiesvertrekkers om zijn initiatief navolging te geven. “Misschien zijn er nog andere huiseigenaars die willen meewerken?” 

 1. Directeur hotelschool Ter Duinen wordt volgend jaar ook... pastoor: “Als kind al gefascineerd door het ambt”
  PREMIUM
  Koksijde, Brugge, Oostende

  Directeur hotel­school Ter Duinen wordt volgend jaar ook... pastoor: “Als kind al gefasci­neerd door het ambt”

  Hotelschool Ter Duinen in Koksijde blaast dit jaar 75 kaarsjes uit, maar directeur Peter Verbeke (55) uit Brugge heeft nog meer redenen om te vieren. Vanaf volgend jaar mag hij zich pastoor van de pastorale eenheid Ster der Zee in Koksijde noemen. “Als directeur van de hotelschool ben ik al dagelijks in Koksijde, waardoor ik er ook veel mensen ken. Waarom zou ik die job niet kunnen combineren met het priesterschap?”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.