De begraafplaats van Middelkerke.
Volledig scherm
De begraafplaats van Middelkerke. © Luc Cassiman

Middelkerke stelt nieuw reglement voor begraafplaatsen voor: dit verandert er

MiddelkerkeDe gemeente Middelkerke past enkele reglementen rond begraven aan. “De beschikbare ruimte op de begraafplaatsen moet bewaakt worden en de kosten lopen op”, duidt bevoegd schepen Henk Dierendonck (Lijst Dedecker).

 1. Parket zoekt getuigen van wilde achtervolging op E40 tussen Gistel en Veurne: levensgevaarlijke manoeuvres om douane af te schudden
  Gistel/Veurne

  Parket zoekt getuigen van wilde achtervol­ging op E40 tussen Gistel en Veurne: levensge­vaar­lij­ke manoeuvres om douane af te schudden

  Op de E40 tussen Gistel en Veurne is zaterdag kort voor de middag een wilde achtervolging gebeurd, waarbij twee Franse voertuigen probeerden te ontkomen van de douane. Dat ging gepaard met levensgevaarlijke manoeuvres. Uiteindelijk werd een Mercedes tegengehouden en zijn de inzittenden aangehouden. Het andere voertuig, een witte bestelwagen, is voorlopig nog spoorloos na een manoeuvre van de andere wagen. Het parket doet een oproep naar getuigen.
 1. Aanleg van ‘groene’ zeedijk in Westende is gestart: “Een heel nieuwe wind zal door deze badplaats waaien”
  PREMIUM
  Westende

  Aanleg van ‘groene’ zeedijk in Westende is gestart: “Een heel nieuwe wind zal door deze badplaats waaien”

  “Geloof me: Westende-Bad wordt weer een stralende parel aan de kust.” Burgemeester Jean-Marie Dedecker is ervan overtuigd dat de nieuwe zeedijk de kustplaats zal laten heropleven. De werken voor de promenade met twee ‘verdiepingen’ zijn nu gestart. En die ziet er niet alleen mooi uit, ze heeft ook haar nut in de verdediging van de kust. “Met de komst van een ‘groene zeedijk’ slaat Westende meerdere vliegen in één klap”, stelt Vlaams minister Zuhal Demir.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen