beeld ter illustratie
Volledig scherm
beeld ter illustratie © Photo News

Middelkerke ook tegen kleine windturbines gekant: “Rendement weegt niet op tegen negatieve impact”

MiddelkerkeIn afwachting van een specifiek decreet van de Vlaamse overheid, neemt Middelkerke nu ook een standpunt in tegen de installatie van kleine windmolens. “Het Vlaamse regeerakkoord stelt dat gemeenten mogen beslissen over windmolens op hun grondgebied. We zijn van mening dat het beperkte rendement niet opweegt tegen de negatieve impact op de schoonheid en de beleving van het groene Middelkerkse hinterland”, zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker.

 1. Gemeentearbeider Rudi (56) overleden nadat hij in kanaal rijdt, agenten raken bij reddingspoging onderkoeld: “Verslagenheid is enorm”
  PREMIUM
  Mannekensvere

  Gemeentear­bei­der Rudi (56) overleden nadat hij in kanaal rijdt, agenten raken bij reddingspo­ging onderkoeld: “Verslagen­heid is enorm”

  In Mannekensvere bij Middelkerke is dinsdag de 56-jarige gemeentearbeider Rudi Boucquez overleden. De man belandde met zijn Piaggio, een driewielige brommobiel om zwerfvuil op te halen, in de vaart in de Monnikenstraat. “Rudi stond altijd paraat en was erg gewaardeerd en geliefd bij de collega’s. De verslagenheid is enorm.” Twee politiemannen die Rudi nog probeerden te redden, werden naar het ziekenhuis overgebracht met onderkoelingsverschijnselen.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie