Meer dan 2.200 mensen kwamen de dijk bezoeken.
Volledig scherm
Meer dan 2.200 mensen kwamen de dijk bezoeken. © Gemeente Middelkerke

Meer dan 2.200 bezoekers voor #mkpromenade op Open Wervendag

WestendeEen stralende dag aan zee en een open indrukwekkende werf: de ideale cocktail voor een drukbezochte Open Wervendag in Westende. Medewerkers van aannemer Stadsbader stonden meer dan 2.200 geïnteresseerden te woord op de werfsite van #mkpromenade, de metamorfose van de Westendse zeedijk.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Geniet op terrasje van nieuwe fietshoeve in Westhoek-dorp Noordschote: “Als je tweewieler een herstelling nodig heeft, help ik graag”
  PREMIUM
  Lo-Reninge

  Geniet op terrasje van nieuwe fietshoeve in West­hoek-dorp Noordscho­te: “Als je tweewieler een herstel­ling nodig heeft, help ik graag”

  De Westhoek is dé geknipte regio voor een fiets- of wandeltocht. Eén van de verborgen parels is het kleine Noordschote bij Lo-Reninge. In dat dorpje openen Eveline Verheye (43) en Andy Vanhoutte (47) uit Diksmuide binnenkort hun Poesele Fietshoeve. Slurpen van een koffietje of genieten van een plankje streeklekkers terwijl Andy aan de fiets sleutelt. Handig toch? En het koppel heeft nog meer avontuurlijke plannen.
 2. Nieuwpoort lanceert ‘Recht uit zèè’: “De vis op het restaurantbord krijgt een gezicht”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Nieuwpoort lanceert ‘Recht uit zèè’: “De vis op het restaurant­bord krijgt een gezicht”

  Ooit al eens steenbolk, hondshaai of rode poon besteld op restaurant? Het zijn niet de bekendste vissoorten maar ze komen recht uit de Noordzee. Met het nieuwe project ‘Recht uit zèè’ wil Nieuwpoort de vis die je eet op restaurant een gezicht geven. Minstens drie vierde van de vis die deelnemende restaurants serveren, komt uit de Noordzee, en hoe ze van daaruit op je bord belanden, zal je kunnen ontdekken via een QR-code.