Raoul Servais
Volledig scherm
PREMIUM
Raoul Servais © Benny Proot

LEVENSVERHAAL. Filmmaker Raoul Servais (94) overleden: “Het bombardement op zijn ouderlijk huis droeg hij levenslang mee’”

Verschillende filmprijzen, waaronder een Gouden Palm uit Cannes, prijken op zijn schouw en in oktober 2022 ging zijn 16de kortfilm nog in wereldpremière op het Film Fest Gent. Maar filmmaker Raoul Servais (94), die tot zijn dood creatief aan de slag bleef, is afgelopen vrijdag overleden in zijn gerestaureerde hoeve in Leffinge. Naast een geprezen artiest was Servais ook zijn hele leven een overtuigd pacifist, door zijn eigen ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal van een echte Oostendenaar, die opgroeide in de Kapellestraat.

 1. Drie jaar cel voor vrouw (39) die eigen vriend 28 uur vasthield en toetakelde met boksbeugel en matrak: “Druggebruik is géén excuus”
  PREMIUM

  Drie jaar cel voor vrouw (39) die eigen vriend 28 uur vasthield en toetakelde met boksbeugel en matrak: “Drugge­bruik is géén excuus”

  Een extreem geval van partnergeweld in Diksmuide heeft voor de rechter een einde gekregen. Slachtoffer M.D. was afgelopen januari trillend en met talloze verwondingen het politiekantoor binnengestapt, waar hij vertelde over de 28 uur terreur die hij net had doorstaan. Hij was vastgehouden door zijn eigen vriendin, werd geslagen, moest zich verplicht uitkleden en kreeg geen eten. Twee kompanen van de 39-jarige vrouw hielden de wacht. Op videofragmenten lijkt het alsof ze genieten van de vernederingen die het slachtoffer onderging. “Ze dreigde dat hij diezelfde dag zou sterven.” Nu kennen de vrouw en de twee mededaders hun straf.
  Diksmuide
 2. Je telecom en energie-/bankzaken in één contract combineren: kom je dan voordeliger uit? Wij maakten de berekening
  Mijntelco

  Je telecom en ener­gie-/bankzaken in één contract combineren: kom je dan voordeli­ger uit? Wij maakten de berekening

  Dat telecompakketten in verschillende vormen en maten bestaan, hoeven we jou vast niet meer uit te leggen. Wat je misschien nog niet wist, is dat sommige providers je ook de mogelijkheid bieden hun aanbod te combineren met een energiecontract of bancaire diensten. In ruil krijg je een korting op je maandelijkse factuur. Is combineren de moeite of niet? Mijntelco.be zocht het uit.