Een archiefbeeld van festivalgangers op Leffingeleuren.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van festivalgangers op Leffingeleuren. © Benny Proot

Leffingeleuren klaar voor druk weekend: “Laat het volk maar komen”

MiddelkerkeLeffingeleuren gaat morgen, vrijdag, van start. Drie weekends lang geven artiesten in Leffinge het beste van zichzelf, met heel wat mooie en bekende namen op programma zoals Preuteleute, Absynthe Minded, Goose, Mauro Pawlowski en Mooneye. 

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Zaakvoerders afvalverwerkingsbedrijf Vandewiele Recycling krijgen jaar cel voor gesjoemel met illegale sigaretten
  Wervik/Gistel

  Zaakvoer­ders afvalver­wer­kings­be­drijf Vandewiele Recycling krijgen jaar cel voor gesjoemel met illegale sigaretten

  De rechter in Ieper heeft de zaakvoerder van afvalverwerkingsbedrijf Vandewiele Recycling uit Wervik en Gistel veroordeeld tot een celstraf van een jaar en boete van 5 miljoen euro, waarvan 4,8 miljoen euro met uitstel, voor gesjoemel met meer dan 2.500.000 miljoen illegale sigaretten. Jürgen V. (45) bracht de namaaksigaretten, die eigenlijk moesten vernietigd worden, opnieuw op de markt en ontweek zo accijnzen. In de zaak stonden ook zijn echtgenote en vijf anderen terecht.