De leerlingen van De Duinpieper vatten hun eerste schooldag aan in een gloednieuw schoolgebouw.
Volledig scherm
De leerlingen van De Duinpieper vatten hun eerste schooldag aan in een gloednieuw schoolgebouw. © Benny Proot

Leerlingen De Duinpieper vatten schooljaar aan in gloednieuw gebouw: “We hielden hart vast, maar werken zijn op tijd klaar geraakt”

De eerste schooldag was voor de 120 leerlingen van kleuter- en basisschool De Duinpieper in Westende extra spannend. Zij mochten voor het eerst het gloednieuwe schoolgebouw in De Henri Jasparlaan betreden. Een project van zes miljoen euro. “Dit gebouw biedt optimale leeromstandigheden aan de kinderen”, stelt directeur Patricia Hauweele.

 1. “Schuldigen zullen opdraaien voor schade”: Iconische gouden schildpad wordt opnieuw beklommen, tot frustratie van burgemeester
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  “Schuldigen zullen opdraaien voor schade”: Iconische gouden schildpad wordt opnieuw beklommen, tot frustratie van burgemees­ter

  Ondanks eerdere waarschuwingen, de invoering van GAS-boetes en plaatsing van bewakingscamera’s blijven mensen duchtig op het gouden standbeeld ‘Searching for Utopia’ van Jan Fabre in Nieuwpoort klimmen. Dat brengt alweer beschadigingen met zich mee. “Ik ben het echt zat, de herstelkosten komen op de rekening van de schuldigen”, trekt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) van leer.
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len