Archieffoto. De mughelikopter op het strand van Westende.
Volledig scherm
Archieffoto. De mughelikopter op het strand van Westende. © Frank Eeckhout

Kindje van amper twee weken oud gereanimeerd op strand

Op het strand van Westende is vrijdagmiddag een kindje van amper twee weken oud gered van de dood. Het kindje stopte met ademen en de vader rende in paniek naar de strandredders. Het kindje werd ter plaatse gereanimeerd en met de mughelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

 1. ASSISEN. “Hecht toch geen geloof aan al die hypotheses zonder enige vorm van bewijslast”: Advocate moordverdachte maakt brandhout van volledig onderzoek
  PREMIUM
  Brugge/Diksmuide

  ASSISEN. “Hecht toch geen geloof aan al die hypotheses zonder enige vorm van bewijslast”: Advocate moordver­dach­te maakt brandhout van volledig onderzoek

  Strafpleitster Saskia Kerkhofs, die de verdediging van William De Bondt op zich nam op het assisenproces voor de moord op Isabelle Deschodt, maakte brandhout van hele volledige onderzoek en de stemmingmakerij door de procureur-generaal. “Amateurisme en mysteries zijn de rode draad doorheen dit onderzoek, een rechtsstaat onwaardig. Hecht toch geen geloof aan al die hypotheses zonder enige vorm van bewijslast. De procureur-generaal probeert enkel een mistgordijn op te trekken.”
 2. Vlaamse garnalenvissers vinden zeldzame lederschildpad: “Beest van zeker 2 meter was zo zwaar dat ons net scheurde”
  Oostende/Middelkerke

  Vlaamse garnalen­vis­sers vinden zeldzame leder­schild­pad: “Beest van zeker 2 meter was zo zwaar dat ons net scheurde”

  Garnalenvissers hebben woensdagavond tussen Oostende en Middelkerke een straffe ontdekking gedaan in hun netten. Tijdens het ophalen van de netten kwam zowaar een lederschildpad van twee meter groot tevoorschijn. Volgens het Koninklijke Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen gaat het om een zeldzaam voorval. Het is pas de zevende waarneming of stranding ooit in het Belgische deel van de Noordzee. “Het dier was zo zwaar dat ons net scheurde en het erdoor zakte in het water.”
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'