Burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) met champagne op de dijk van zijn Middelkerke (archieffoto van 15 april).
Volledig scherm
Burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) met champagne op de dijk van zijn Middelkerke (archieffoto van 15 april). © Jan De Meuleneir / Photo News

Jean-Marie Dedecker vindt achterpoortje om terrassen in Middelkerke legaal te plaatsen vanaf 1 mei: “Absurde regels dwingen me de grenzen van de wet op te zoeken”

MIDDELKERKEBurgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker heeft een achterpoortje gevonden om toch vanaf 1 mei horecaterrassen te plaatsen. Dat zegt de burgemeester enkele uren voor de persconferentie van het Overlegcomité. “De volledige zeedijk wordt zo openbaar domein en we plaatsen zelf extra tafels en stoelen”, legt Dedecker uit. De lokale horeca reageert positief. 

365 reacties

 • Jan Verbanck

  2 weken geleden
  Moesten er nu nationale verkiezingen zijn, dan werd die man premier.” Of net niet... Mijn stem zou hij al zeker niet krijgen.
 • Carla Van Geel

  2 weken geleden
  De terrassen om de zelf gekochte drank of voedsel te verorberen maar... wie betaald al die kosten om tafels en stoelen gratis ter beschikking te stellen? Het verkiezingsmodus budget? En.. de wijntjes zorgden er wel voor dat afstand niet meer bestond in de afwezige grijze massa. Dat is waar virologen niet akkoord zijn, de gevolgen. Danst en feest maar JM Dedecker maar je karma komt nog wel.
 • Marc Groosman

  2 weken geleden
  Hij bereidt duidelijk volgende verkiezingen voor !
 • Marc De weireld

  2 weken geleden
  Altijd al fan geweest van Dedecker , een politieker met gezond boerenverstand en haar op de tanden , zo zijn er veel te weinig !
 • rony lauwers

  2 weken geleden
  Super burgemeester! Altijd al een man naar mijn hart geweest!!
 1. INTERVIEW. Jean-Marie Dedecker blijft bij plan om terrassen op 1 mei te openen: “Vandenbroucke is nog niet klaar met mij”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Jean-Ma­rie Dedecker blijft bij plan om terrassen op 1 mei te openen: “Vanden­brou­c­ke is nog niet klaar met mij”

  “Was ik 49, dan ontketende ik een revolutie tegen deze dictatuur,” zegt Jean-Marie Dedecker (68). Maar hij heeft naar eigen zeggen geen zin meer in de nationale politiek, en dus beperkt hij zich tot guerilla-acties op gemeentelijk vlak. De burgemeester van Middelkerke heeft beslist om de terrassen al op 1 mei te openen, en niet een week later zoals het overlegcomité voorschrijft. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke noemt dat laf en nu is een debat dat het waard was om gevoerd te worden, verworden tot een rel: “Wie is er hier eigenlijk de lafaard? Het dictatortje uithangen zonder dat je verantwoording moet afleggen bij de kiezer, dàt noem ik laf.”
 1. ‘Mijn Burgerprofiel’ steeds vaker op gemeentelijke websites sinds start vaccinatiecampagne
  West-Vlaanderen

  ‘Mijn Burgerpro­fiel’ steeds vaker op gemeente­lij­ke websites sinds start vaccinatie­cam­pag­ne

  In ruim een derde van de West-Vlaamse gemeenten kan je je vaccinatiestatus via de gemeentelijke website opvragen. Dat heeft alles te maken met de de opmars van het digitale platform ‘Mijn Burgerprofiel’. 58 lokale besturen, waaronder 12 West-Vlaamse, hebben sinds de start van de vaccinatiecampagne een rechtstreekse link geplaatst naar dat platform op hun websites.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm