Volledig scherm

Jean-Marie Dedecker blijft strijden voor paasvakantie mét horeca aan zee: “In Middelkerke zullen we terrassen opstellen. Dan mogen politici komen kijken dat het veilig kan”

MiddelkerkeJean-Marie Dedecker, burgemeester van de kustgemeente Middelkerke, begrijpt niet dat de terrassen aan de kust tijdens de paasvakantie niet kunnen openen. “De overheid gebruikt de horeca als zondebok, omdat men zelf niet in staat is de vaccinaties snel en goed te organiseren”, zei hij zondagvoormiddag in De Zevende Dag op één. Hij herhaalde daarmee zijn oproep van vrijdag

116 reacties

 • GERARD de pelecijn

  1 maand geleden
  Middelkerke de plaats om te zijn waar de rust er nog overheerst !
 • Ledoux Ruddy

  1 maand geleden
  Terrassen en café open de klanten kunnen aankopen bij Horeca A en het consumeren op terras van Horeca b dus bij de buur , de klanten die op terras A kunnen andersom aankopen bij Horeca B op het eind van de dag kunnen ze de ontvangsten eerlijk verdelen Win - Win take-away dit kan nog wel
 • Albain Coppens

  1 maand geleden
  Hopelijk gaat JMD ook de boetes betalen van de overtreders.
 • jos duriau

  1 maand geleden
  Heb steeds wat bewondering gehad voor JMD maar nu speelt hij toch teveel populist . Iedereen moet toch wachten tot de vaccinaties gaan beschermen , overal ook aan de kust.
 • Patrick Van Lersberghe

  1 maand geleden
  Opstellen is nog niet openstellen. Want in dat geval zal de hogere overheid ingrijpen. Dus weer veel wind maar geen storm.
 1. “Schuldigen zullen opdraaien voor schade”: Iconische gouden schildpad wordt opnieuw beklommen, tot frustratie van burgemeester
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  “Schuldigen zullen opdraaien voor schade”: Iconische gouden schildpad wordt opnieuw beklommen, tot frustratie van burgemees­ter

  Ondanks eerdere waarschuwingen, de invoering van GAS-boetes en plaatsing van bewakingscamera’s blijven mensen duchtig op het gouden standbeeld ‘Searching for Utopia’ van Jan Fabre in Nieuwpoort klimmen. Dat brengt alweer beschadigingen met zich mee. “Ik ben het echt zat, de herstelkosten komen op de rekening van de schuldigen”, trekt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) van leer.
 2. “De kust is een apart verhaal, waarom snapt de overheid dat niet?” Ook burgemeesters aan Westkust uiten onvrede
  PREMIUM
  Koksijde

  “De kust is een apart verhaal, waarom snapt de overheid dat niet?” Ook burgemees­ters aan Westkust uiten onvrede

  In een eerste reactie na het overleg gisteren was Middelkerks burgemeester Jean-Marie Dedecker kwaad dat de horeca pas op 1 mei open mocht. Hij riep zijn collega-kustburgemeesters op om daartegen in opstand te komen. Zo radicaal reageren de Westkustburgemeesters niet maar er is toch wrevel. “De kust is een verhaal apart waarmee de overheid meer rekening moet houden”, zegt Marc Vanden Bussche (LB) van Koksijde.
 1. Kustburgemeesters boos omdat horeca pas na drukke paasvakantie open mag: “Het is genoeg geweest, we moeten in opstand komen”
  PREMIUM
  Kust

  Kustburge­mees­ters boos omdat horeca pas na drukke paasvakan­tie open mag: “Het is genoeg geweest, we moeten in opstand komen”

  Het Overlegcomité heeft beslist dat de horeca pas op 1 mei opnieuw open mag. Die beslissing heeft vooral voor de kustgemeenten grote gevolgen. De kustburgemeesters riepen woensdag nog op om tenminste de horecaterrassen en strandbars te mogen openen, zodat er meer spreiding is van toeristen. De burgemeesters vrezen dan ook voor de gevolgen en burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker roept zelfs zijn collega’s op om tegen die beslissing in te gaan. “Dat is hier een dictatuur aan het worden en ondertussen zitten wij met de gebakken peren aan de kust.”
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len