Volledig scherm

Jean-Marie Dedecker blijft strijden voor paasvakantie mét horeca aan zee: “In Middelkerke zullen we terrassen opstellen. Dan mogen politici komen kijken dat het veilig kan”

MiddelkerkeJean-Marie Dedecker, burgemeester van de kustgemeente Middelkerke, begrijpt niet dat de terrassen aan de kust tijdens de paasvakantie niet kunnen openen. “De overheid gebruikt de horeca als zondebok, omdat men zelf niet in staat is de vaccinaties snel en goed te organiseren”, zei hij zondagvoormiddag in De Zevende Dag op één. Hij herhaalde daarmee zijn oproep van vrijdag

116 reacties

 • GERARD de pelecijn

  1 maand geleden
  Middelkerke de plaats om te zijn waar de rust er nog overheerst !
 • Ledoux Ruddy

  1 maand geleden
  Terrassen en café open de klanten kunnen aankopen bij Horeca A en het consumeren op terras van Horeca b dus bij de buur , de klanten die op terras A kunnen andersom aankopen bij Horeca B op het eind van de dag kunnen ze de ontvangsten eerlijk verdelen Win - Win take-away dit kan nog wel
 • Albain Coppens

  1 maand geleden
  Hopelijk gaat JMD ook de boetes betalen van de overtreders.
 • jos duriau

  1 maand geleden
  Heb steeds wat bewondering gehad voor JMD maar nu speelt hij toch teveel populist . Iedereen moet toch wachten tot de vaccinaties gaan beschermen , overal ook aan de kust.
 • Patrick Van Lersberghe

  1 maand geleden
  Opstellen is nog niet openstellen. Want in dat geval zal de hogere overheid ingrijpen. Dus weer veel wind maar geen storm.
 1. Kustburgemeesters boos omdat horeca pas na drukke paasvakantie open mag: “Het is genoeg geweest, we moeten in opstand komen”
  PREMIUM
  Kust

  Kustburge­mees­ters boos omdat horeca pas na drukke paasvakan­tie open mag: “Het is genoeg geweest, we moeten in opstand komen”

  Het Overlegcomité heeft beslist dat de horeca pas op 1 mei opnieuw open mag. Die beslissing heeft vooral voor de kustgemeenten grote gevolgen. De kustburgemeesters riepen woensdag nog op om tenminste de horecaterrassen en strandbars te mogen openen, zodat er meer spreiding is van toeristen. De burgemeesters vrezen dan ook voor de gevolgen en burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker roept zelfs zijn collega’s op om tegen die beslissing in te gaan. “Dat is hier een dictatuur aan het worden en ondertussen zitten wij met de gebakken peren aan de kust.”
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen