Horecagroothandel Metro moet de deuren sluiten.
Volledig scherm
Horecagroothandel Metro moet de deuren sluiten. © Benny Proot

Horecagroothandel METRO blijft dicht, ook na beroepsprocedure: “Geopend zonder vergunning”

30 banen bij horecagroothandel METRO Cash & Carry in Middelkerke blijven in gevaar nu ook het Hof van Beroep in Gent oordeelde dat de zaak moet sluiten. De groothandel opende in mei vorig jaar, maar zonder de nodige vergunningen. 

 1. ASSISEN. Wapendeskundige maakt komaf met verhaal van beschuldigde: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”
  PREMIUM
  Diksmuide

  ASSISEN. Wapendes­kun­di­ge maakt komaf met verhaal van beschuldig­de: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”

  Het gewicht van meer dan een halve emmer water was volgens wapendeskundige Erik De Durpel nodig om de trekker van de antieke revolver van William De Bondt (53) over te halen. Net zoals de wetsdokters maakte hij tijdens z’n getuigenis in het Brugse assisenhof dan ook komaf met het verhaal van een ongeval. “De trekkerweerstand was dermate groot dat een accidenteel afgaan van het schot uitgesloten is", klonk het.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Middelkerke op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Middelker­ke op zondag 18 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Middelkerke, op één dag 24 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 9. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 85. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Middelkerke komt dat getal nu op 434 te liggen. Middelkerke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Hevige brand in kelder appartementsgebouw: “Automatisch blussysteem heeft ramp voorkomen”

  Hevige brand in kelder apparte­ments­ge­bouw: “Automa­tisch blussys­teem heeft ramp voorkomen”

  Op het Prinses Stefanieplein in Oostende is maandagmorgen een hevige brand uitgebroken in de kelder van een appartementsgebouw, waar zich op de gelijkvloerse verdieping het kantoor van Bond Moyson bevindt. “Het automatisch blussysteem heeft een ramp voorkomen”, zegt luitenant Serge Van Cleven van brandweerpost Oostende. De oorzaak van de hevige brand ligt bij een defecte vaatwasser in de kelder.