Burgemeester Jean-Marie Dedecker en schepen voor openbare werken Eddy Van Muysewinkel (LDD) op het Rauschenbergplein. “Dit plein dient als een hefboom voor de toekomst.”
Volledig scherm
Burgemeester Jean-Marie Dedecker en schepen voor openbare werken Eddy Van Muysewinkel (LDD) op het Rauschenbergplein. “Dit plein dient als een hefboom voor de toekomst.” © Benny Proot

Het einde van ‘Borinage aan de kust’: Jean-Marie Dedecker wil Westende-Bad nieuw elan geven

Deze week werkten inwoners en handelaars van Westende-Bad mee aan een groots onderzoek naar de pijnpunten en mogelijke oplossingen voor de omgeving. De resultaten werden tijdens een groot publieksmoment voorgesteld. Burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) was na afloop duidelijk: “De tijd dat Westende-Bad het ‘Borinage van de kust’ werd genoemd, is stilaan voorbij.”

7 reacties

 • Anita Billen

  4 jaar geleden
  Al die vernieuwingen. Al die extra betonblokken aan de kust, om onze kust nog meer onaantrekkelijk te maken. Straks hebben we geen duinen, echte polders, mooie paden om te wandelen enz maar de bewoners zullen de rekeningen wel voorgeschoteld krijgen .
 • vanzeir guy

  4 jaar geleden
  Jip, de aannemers staan al aan te schuiven voor zijn deur, de schuldenlast van de gemeente zal flink de hoogte ingaan, op naar de volgende betonnering van de kust. Maar geen nood ik kom al 40 jaar niet meer aan onze grijze betonnen kust.
 • Pieter De Ruyter

  4 jaar geleden
  Pfff,ik kom graag in Westende.Zodra je het centrum buiten bent kun je heerlijk wandelen tot aan de havengeul in Nieuwpoort,langs de legerterreinen van Lombarsijde,en dat zonder allemaal spuuglelijke appartementen die het uitzicht verpesten.
 • Edwig Smeets

  4 jaar geleden
  Eigenlijk is niet enkel Middelkerke maar heel onze kust een borinage aan zee een schande voor ons land een lelijke strook die het zicht van de zee weg wreed, ik kom hier nooit en ga liever naar Nederland of Frankrijk.
 • Marc Geerts

  4 jaar geleden
  Een man naar mijn hart. Die doet tenminste wat hij zegt zonder zijn zakken te vullen.
 1. MIJN DORP. Vlaamse charmezanger Paul Bruna: “Ik wandel graag op het strand van Middelkerke, maar kom pas echt tot rust op de begraafplaats”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Vlaamse charmezan­ger Paul Bruna: “Ik wandel graag op het strand van Middelker­ke, maar kom pas echt tot rust op de begraaf­plaats”

  De naam Paul Bruneel (64) zegt je misschien niet meteen iets, maar zijn artiestennaam Paul Bruna zal velen wel bekend in de oren klinken. De charmezanger uit Middelkerke treedt dan ook in heel Vlaanderen op. Hoewel hij afkomstig is van Langemark, woont hij al sinds 1979 in Middelkerke, waar hij zich helemaal thuis voelt. “Dankzij mijn job als journalist heb ik op korte tijd heel wat mensen leren kennen en kon ik mij onmiddellijk integreren in de gemeente”, zegt Paul.