Het lichaam van Mihaël Parrent werd aangetroffen in de koffer van een wagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het lichaam van Mihaël Parrent werd aangetroffen in de koffer van een wagen. © Deleu en RV

Gruwelmoord in caravan op weg naar assisen, moordenaars van Mihaël (37) bleven aandeel steeds minimaliseren: “We wilden hem niet echt pijn doen”

Middelkerke/OostendeZe moesten een kookpot onder het slachtoffer zetten, om het vele bloed op te vangen. Oostendenaar Mihaël Parrent (37) werd als een beest vermoord in een caravan op camping Marva III in Middelkerke. Hij werd geslagen met een kookpot, gestoken met vleesspiezen en keukenmessen en bijna onthoofd door Alain Deltrude (45) en Julien Butera (30). “Omdat hij cola had gestolen”, beweerde de ene. “Hij had bier gemorst”, stelde de andere. Samen met Romuald V. (34), die ook aanwezig was in de caravan, zijn de verdachten nu op weg naar assisen.

 1. Afgeranseld met kookpot. Gestoken met vleesspies. Keel overgesneden: "Maar ik wou hem niet echt pijn doen"
  PREMIUM

  Afgeran­seld met kookpot. Gestoken met vleesspies. Keel overgesne­den: "Maar ik wou hem niet echt pijn doen"

  Vandaag houden politie en gerecht een reconstructie van de zogeheten campingmoord in Middelkerke. Daarbij werd Mihael Parrent (37) met blote vuisten, barbecuevorken, een vleesspies, keukenmessen en kookpotten mishandeld. Uiteindelijk sneden de daders hem de keel over en lieten ze hem doodbloeden. Waarom? Volgens de ene had Mihael een cola gedronken zonder te betalen. Volgens de andere had hij bier gemorst en weigerde hij dat op te ruimen. "Hij had duidelijk géén respect."
 2. Weerfotograaf Johan Töpke diept voor ons zijn allermooiste beelden op: “Toen ik Frank Deboosere die foto mailde, noemde hij me een gelukzak”
  Middelkerke

  Weerfoto­graaf Johan Töpke diept voor ons zijn allermooi­ste beelden op: “Toen ik Frank Deboosere die foto mailde, noemde hij me een gelukzak”

  Zijn foto’s sieren meer dan eens het weerbericht op Eén en Focus-WTV. Precies 20 jaar is Johan Töpke vaste weerfotograaf van dienst. Een wonderlijke zonsondergang, schrikwekkende bliksemschicht, krachtige storm of heerlijke lentedag: het fotografisch oog van Johan schiet steeds raak. Hij vat zijn carrière samen met tien van zijn meest favoriete beelden.
 1. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij

 2. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"