Gemeentearbeider Rudi Boucquez (56), hier met zijn driewielige brommobiel tegen zwerfvuil, overleed dinsdagmiddag in Mannekensvere. De man reed het kanaal in. Reanimatiepogingen mochten niet baten.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeentearbeider Rudi Boucquez (56), hier met zijn driewielige brommobiel tegen zwerfvuil, overleed dinsdagmiddag in Mannekensvere. De man reed het kanaal in. Reanimatiepogingen mochten niet baten. © Gemeente Middelkerke

Gemeentearbeider Rudi (56) overleden nadat hij in kanaal rijdt, agenten raken bij reddingspoging onderkoeld: “Verslagenheid is enorm”

MannekensvereIn Mannekensvere bij Middelkerke is dinsdag de 56-jarige gemeentearbeider Rudi Boucquez overleden. De man belandde met zijn Piaggio, een driewielige brommobiel om zwerfvuil op te halen, in de vaart in de Monnikenstraat. “Rudi stond altijd paraat en was erg gewaardeerd en geliefd bij de collega’s. De verslagenheid is enorm.” Twee politiemannen die Rudi nog probeerden te redden, werden naar het ziekenhuis overgebracht met onderkoelingsverschijnselen.

 1. Ouders van zwaargewonde Jarne (18) nemen trucker niets kwalijk: “Die man was blijkbaar ook in shock”
  PREMIUM
  Zerkegem/Snaaskerke

  Ouders van zwaargewon­de Jarne (18) nemen trucker niets kwalijk: “Die man was blijkbaar ook in shock”

  Er staat hem nog een lange revalidatie te wachten, maar Jarne Claeys (18) uit Zerkegem bij Jabbeke is vooral blij dat hij het nog kan navertellen. Tijdens een studiepauze belandde de jongeman dinsdagavond in Snaaskerke met zijn fiets onder een vrachtwagen. Zijn fietshelm redde z'n leven. De ouders van Jarne namen na het spijtige ongeval contact op met de vrachtwagenchauffeur. “Kom het als bestuurder maar eens tegen, hé”, zeggen ze.
 2. Na achtervolging opgepakte inbreker nu ook verdacht van home-invasion op 78-jarige vrouw
  Diksmuide/Avelgem/Deerlijk

  Na achtervol­ging opgepakte inbreker nu ook verdacht van ho­me-invasion op 78-jarige vrouw

  Een dievenbende waarvan de hoofdverdachte in een half jaar 20 feiten in West-Vlaanderen zou hebben gepleegd, met als trieste uitschieter een home-invasion bij een 78-jarige vrouw in Oostkerke bij Diksmuide, is aangehouden door de Veurnse onderzoeksrechter. Het trio werd woensdagavond klemgereden in Deerlijk na een helse achtervolging, nadat ze op heterdaad waren betrapt in Avelgem. “We zijn de politie dankbaar dat de daders opgepakt zijn”, zegt de familie van de overvallen bewoonster uit Oostkerke.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"