Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Gemeente stopt jongeren opnieuw
taxicheques toe

Voor het vierde jaar op rij biedt de gemeente bij de start van het nieuwe schooljaar taxicheques aan voor jongeren tussen 16 en 25 jaar oud. Met deze maatregel wil het gemeentebestuur een veiliger mobiliteit aanmoedigen voor jongeren die uitgaan.

0 reacties

 1. IJsjes Debeer heeft laatste rondje gereden, na ruim 100 jaar stopt bekendste ‘crèmekar’ ermee: “De klanten zullen schrikken”
  PREMIUM
  Oudenburg

  IJsjes Debeer heeft laatste rondje gereden, na ruim 100 jaar stopt bekendste ‘crèmekar’ ermee: “De klanten zullen schrikken”

  Een verrassing van formaat. De overbekende ijskar van Debeer stopt met haar rondes in Oostende, Oudenburg, Gistel en Jabbeke. Zo komt er een einde aan een traditie van meer dan honderd jaar. “Ik heb te veel last van artrose”, zucht zaakvoerder Dirk Debeer. “Een ijsje scheppen gáát gewoon niet meer.” Of er een overname komt, is niet zeker. Al moeten liefhebbers van de zelfgemaakte lekkernij tóch nog niet helemaal wanhopen.
 2. IJsjesverkopers over hun liefde voor de ‘crèmekar’: “Die lange dagen voel je niet... De vakantiesfeer maakt zóveel goed”
  PREMIUM
  Regio

  IJsjesver­ko­pers over hun liefde voor de ‘crèmekar’: “Die lange dagen voel je niet... De vakantie­sfeer maakt zóveel goed”

  Al jarenlang rijden ze met veel passie rond: de ijsjesverkopers in hun vertrouwde ‘crèmekarren’. Die passie is onontbeerlijk: ze zijn vaak zeven dagen op zeven bezig én hebben het meeste werk als anderen aan het genieten zijn in de zon. Onze regio heeft enkele bekende bezorgers van de koude lekkernij. Zijn ze bij Van Nevel in Diksmuide, Smulmobiel in Bredene en ijsbedrijf Surprice in Houthulst klaar voor het seizoen? “Onze raad aan de jobstudenten bij ons? Werk traag.”
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant