Ilan (17) - wiens grote hobby paardrijden was - kwam donderdagavond om het leven bij de botsing tegen een slagboom in de Kleine Kerkweg in Middelkerke.
Volledig scherm
Ilan (17) - wiens grote hobby paardrijden was - kwam donderdagavond om het leven bij de botsing tegen een slagboom in de Kleine Kerkweg in Middelkerke. © rv/Boterman

Gemeente Middelkerke bestelt nieuwe slagboom na tragisch ongeval Ilan (17): “Mét reflectoren en belichting om voorbijgangers te waarschuwen”

MiddelkerkeNa het verschrikkelijke ongeval van vorige week, waarbij de 17-jarige Ilan Lingier het leven liet na een botsing met een slagboom, heeft het schepencollege van Middelkerke een nieuwe slagboom besteld. “Wanneer je tegen deze dubbele slagboom zou aanrijden, geeft deze een beetje mee, zodat een harde klap wordt vermeden”, zegt schepen Natacha Lejaeghere (LDD).

 1. Ingrids huis ligt bedolven onder de lava op La Palma, zoon start crowdfunding: “Ik ben alles kwijt en moet op mijn 69ste volledig herbeginnen”
  Play
  Oostende

  Ingrids huis ligt bedolven onder de lava op La Palma, zoon start crowdfun­ding: “Ik ben alles kwijt en moet op mijn 69ste volledig herbegin­nen”

  Ingrid Asseloos (69), een Oostendse vrouw die op La Palma woont, is werkelijk alles kwijt door de vulkaanuitbarsting die het Spaanse eiland sinds een maand teistert. “Mijn huis waaraan ik 3,5 jaar werkte, zit vijf meter diep bedolven onder de lava. Ik huur nu een vakantiewoning ten noorden van het eiland, maar financieel is dat onhoudbaar”, vertelt de vrouw vanuit La Palma. Ze is de wanhoop nabij. Haar zoon is nu een crowdfunding gestart.
 2. Eigenaar betrapt man die paard met tuinslang vastbindt: “Wou hij haar verminken en is het dezelfde dierenbeul als de vorige keer?”
  Gistel/Oudenburg

  Eigenaar betrapt man die paard met tuinslang vastbindt: “Wou hij haar verminken en is het dezelfde dierenbeul als de vorige keer?”

  In Gistel is opnieuw een van de paarden van Paul Vanhixe en Sibylle Arix vastgebonden door een onbekende. Nadat vorig jaar al een veulen werd geviseerd, betrapte Paul dit keer een man die een tuinslang rond de hals van merrie Spot had geknoopt, om haar aan een bovenbalk van het schuilhok vast te leggen. “Ik heb hem nog met de wagen achtervolgd, maar toen liep hij de velden in”, zegt Paul (57). “Mijn grootste vrees is dat er een paardenbeul rondloopt.”
 3. Zaakvoerders afvalverwerkingsbedrijf Vandewiele Recycling krijgen jaar cel voor gesjoemel met illegale sigaretten
  Wervik/Gistel

  Zaakvoer­ders afvalver­wer­kings­be­drijf Vandewiele Recycling krijgen jaar cel voor gesjoemel met illegale sigaretten

  De rechter in Ieper heeft de zaakvoerder van afvalverwerkingsbedrijf Vandewiele Recycling uit Wervik en Gistel veroordeeld tot een celstraf van een jaar en boete van 5 miljoen euro, waarvan 4,8 miljoen euro met uitstel, voor gesjoemel met meer dan 2.500.000 miljoen illegale sigaretten. Jürgen V. (45) bracht de namaaksigaretten, die eigenlijk moesten vernietigd worden, opnieuw op de markt en ontweek zo accijnzen. In de zaak stonden ook zijn echtgenote en vijf anderen terecht.