Tom Boonen won vorig jaar het criterium.
Volledig scherm
Tom Boonen won vorig jaar het criterium. © Paul Bruneel

Dernycriterium met hulde aan Freddy Maertens

MIDDELKERKE/LOMBARDSIJDE65 jaar is hij geworden, eerder dit jaar, maar in Lombardsijde vieren ze de verjaardag van hun poulain, Freddy Maertens nog eens opnieuw ter gelegenheid van het dernycriterium.

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Blijft horeca dit jaar dicht? Bij ’t Notarishuys is het dankzij takeaway druk, en toch: “Tiende van onze normale omzet”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Blijft horeca dit jaar dicht? Bij ’t Notaris­huys is het dankzij takeaway druk, en toch: “Tiende van onze normale omzet”

  Als we biostatisticus Niel Hens mogen geloven, dan gaat de horeca dit jaar niet meer open. Jessica Seys (40) en Bert Boussemaere (42) van restaurant ’t Notarishuys in Diksmuide hebben het in elk geval ook nu nog druk. “Zes dagen op zeven doen we met zijn tweeën onze afhaalservice. We draaien daarmee 10 procent van onze normale omzet”, stelt het koppel.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok