Tom Boonen won vorig jaar het criterium.
Volledig scherm
Tom Boonen won vorig jaar het criterium. © Paul Bruneel

Dernycriterium met hulde aan Freddy Maertens

MIDDELKERKE/LOMBARDSIJDE65 jaar is hij geworden, eerder dit jaar, maar in Lombardsijde vieren ze de verjaardag van hun poulain, Freddy Maertens nog eens opnieuw ter gelegenheid van het dernycriterium.

 1. Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”
  PREMIUM
  Koekelare

  Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”

  Hoe moet een mens uit het dal kruipen na het verlies van de meest dierbare persoon in je leven? Johan Gysel (47) en Griet Depreitere (42) uit Bovekerke zochten zelf hun weg. Iets meer dan een jaar na de dood van dochter Charlotte (18), die stierf bij een aanrijding door een dronken chauffeur in een pick-up, roepen haar ouders lotgenoten op om desondanks alles positief in het leven te staan. Net zoals Charlotte dat zelf ook deed. “Zij had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen.” Al maakt de coronacrisis het er niet eenvoudiger op. “Een knuffel geven en krijgen, dat missen we.”
 1. Vlaamse garnalenvissers vinden zeldzame lederschildpad: “Beest van zeker 2 meter was zo zwaar dat ons net scheurde”
  Oostende/Middelkerke

  Vlaamse garnalen­vis­sers vinden zeldzame leder­schild­pad: “Beest van zeker 2 meter was zo zwaar dat ons net scheurde”

  Garnalenvissers hebben woensdagavond tussen Oostende en Middelkerke een straffe ontdekking gedaan in hun netten. Tijdens het ophalen van de netten kwam zowaar een lederschildpad van twee meter groot tevoorschijn. Volgens het Koninklijke Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen gaat het om een zeldzaam voorval. Het is pas de zevende waarneming of stranding ooit in het Belgische deel van de Noordzee. “Het dier was zo zwaar dat ons net scheurde en het erdoor zakte in het water.”
 2. Daling van aantal besmettingen in Middelkerke op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Middelker­ke op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Middelkerke, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 22. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 104. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Middelkerke op 531 te liggen. Omdat Middelkerke meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk