Jean-Marie Dedecker (links) en Bart Tommelein, hier op archiefbeeld, vinden een oplossing voor de inwoners van Middelkerke: zij kunnen in Oostende een vaccin krijgen.
Volledig scherm
Jean-Marie Dedecker (links) en Bart Tommelein, hier op archiefbeeld, vinden een oplossing voor de inwoners van Middelkerke: zij kunnen in Oostende een vaccin krijgen. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Dedecker en Tommelein bereiken akkoord: inwoners van Middelkerke kunnen coronavaccin in Oostende krijgen

Middelkerke, OostendeDe kogel is door de kerk: de inwoners van Middelkerke worden in het Kursaal van Oostende gevaccineerd. Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) deed het voorstel aan collega-burgemeester Bart Tommelein (Open Vld), die daar positief op reageerde. “Dit is het beste compromis”, geeft Dedecker mee.

 1. Voor het akkoord met Oostende was Dedecker boos over mogelijke vaccinaties in Veurne: “Onbegrijpelijk, straks moeten we een ferry langs het kanaal inlassen”
  Middelkerke

  Voor het akkoord met Oostende was Dedecker boos over mogelijke vaccina­ties in Veurne: “Onbegrij­pe­lijk, straks moeten we een ferry langs het kanaal inlassen”

  Gouverneur Carl Decaluwé moet bemiddelen waar het tweede vaccinatiecentrum in de eerstelijnszone Westkust & Polder komt: Middelkerke of Diksmuide. Burgemeester Dedecker van Middelkerke is alvast not amused dat er nog geen beslissing is genomen. “Mensen van Leffinge, die als het ware het Kursaal van Oostende zien liggen, helemaal naar Veurne sturen? Onbegrijpelijk.” Intussen is de beslissing al gevallen en kunnen de Middelkerkenaars in Oostende terecht.
 2. IN BEELD. Achter de schermen van The White Residence, het gebouw waar de tijd bleef stilstaan
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  IN BEELD. Achter de schermen van The White Residence, het gebouw waar de tijd bleef stilstaan

  Vorige week werd duidelijk dat het gebouw The White Residence, al bijna een eeuw een vaste waarde op de Zeedijk in Nieuwpoort, zal verbouwd worden tot appartementen. The Grand heet het project. In de zomer van 2018 sloot burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) het vakantiecentrum voor de veiligheid. Wij trokken de deur van het historische gebouw open voor een unieke blik achter de schermen.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Nog op zoek naar opvang voor uw kroost tijdens de krokusvakantie? Op deze kampen in Oostende beleven ze leuke avonturen
  PREMIUM
  Oostende

  Nog op zoek naar opvang voor uw kroost tijdens de krokusva­kan­tie? Op deze kampen in Oostende beleven ze leuke avonturen

  Over exact een maand, op 15 februari, start de krokusvakantie. Naast een groot aanbod aan kampen in de paas- en zomervakantie heb je ook in februari al enkele opties om kinderen een leuke vakantieweek te bezorgen. Misschien geen overbodige luxe, met mogelijk een extra ‘afkoelweek’ omwille van de coronacijfers - de beslissing hierover valt wellicht volgende week. We zetten het aanbod op een rijtje.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"