Dag op dag vijf jaar later: opnieuw brandstichting in overdekte parking, meerdere auto’s vernield

MiddelkerkePrecies vijf jaar na een zware brand in een overdekte parking in de Normandlaan in Middelkerke, waarvoor nooit een dader werd veroordeeld, zijn daar donderdagnacht opnieuw auto’s uitgebrand. Ook dit keer liep de parking felle schade op. “Er is een vermoeden van een misdrijf”, zegt politiekorpschef Frank Delva.

  1. “74 evenementen in september, dat krijgen we niet geregeld”: Oostende roept op om events te spreiden (al zijn niet alle organisatoren daar happig op)
    PREMIUM
    Oostende

    “74 evenemen­ten in september, dat krijgen we niet geregeld”: Oostende roept op om events te spreiden (al zijn niet alle organisato­ren daar happig op)

    Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, stromen de aanvragen voor evenementen binnen. In Oostende zitten ze deze maand al aan 74 aanvragen voor vier weekends. Daarom roept burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) op om activiteiten zoveel mogelijk te spreiden. Het stadsbestuur geeft ook zelf het voorbeeld. Maar vinden de organisatoren dat zelf ook zo'n goed idee? “Als iedereen van goeie wil is, lukt dat wel", zegt Hubert Rubbens, organisator van onder meer Oostende voor Anker.