Etienne Renty
Volledig scherm
Etienne Renty © rv

Dag na begrafenis van Gilbert (80) overlijdt nu ook zijn tweelingbroer Etienne

Amper één dag na het overlijden van Gilbert Renty is nu ook zijn tweelingsbroer Etienne overleden. Ze waren samen erg actief in het lokale verenigingsleven en sterkhouders bij lokale voetbaltrots DAVO Westende. 

2 reacties

 • Juliette Francois

  2 jaar geleden
  Mooi en hartverscheurend. Voor altijd samen. Veel sterkte en kracht, Wim Offermans.
 • Wim Offermans

  2 jaar geleden
  Hartpijn, niet te onderschatten, mijn broer overleed plots vorige week, de pijn, adem afgesneden tijdens de eerste uren en de pijn achteraf, daar gaat een mens aan dood.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreiniger vervoerde”
  PREMIUM
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreini­ger vervoerde”

  Een Poolse metser, redder en trucker. Allen kwamen ze vorig jaar naar België om een centje bij te verdienen. Volgens de FOD Financiën hielden de negen mannen en één vrouw zich bezig met de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. Ze riskeren elk een monsterboete van 25 miljoen euro en celstraffen tot 5 jaar. “Wij zijn kleine garnalen die niet op de hoogte waren van de lading”, vroegen de Polen de vrijspraak.
 3. “Een dorp dat grote namen als Hugo Claus en Willem Vermandere heeft geïnspireerd”: inwoner Peter Bossu schrijft boek over Lampernisse
  diksmuide

  “Een dorp dat grote namen als Hugo Claus en Willem Vermandere heeft geïnspi­reerd”: inwoner Peter Bossu schrijft boek over Lampernis­se

  Fiets of wandel je door Lampernisse, dan ervaar je de stilte en uitgestrektheid van een authentiek polderdorpje. Aan dat Diksmuidse dorp heeft Peter Bossu (55) een boek gewijd: ‘Lampernisse, het stille. Waar verleden en heden elkaar ontmoeten’. Op de voorstelling maakten burgemeester Laridon en minister Demir plannen voor het dorpje bekend.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen