Middelkerke gooide met eigen meubilair de terrassen open.
Volledig scherm
PREMIUM
Middelkerke gooide met eigen meubilair de terrassen open. © Benny Proot

Burgemeester Dedecker ziet ‘terrasrevolutie’ zonder incidenten: “Voortaan is 1 mei het Middelkerkse terrasjesweekend”

MiddelkerkeHet opengooien van de terrassen in Middelkerke is zonder incidenten verlopen. Dat wordt bevestigd door zowel de burgemeester, de politie als de procureur des Konings. “Dit was een voorbeeld van hoe je met een goeie begeleiding de terrassen vroeger kan openen", klopt Jean-Marie Dedecker zich op de borst. Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden is iets minder enthousiast. 

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. “Ons leven ziet er helemaal anders uit: één met kerkhofbezoeken en verschrikkelijke nachtmerries”: ouders van Arne (23) lezen emotionele brief voor op proces rond treinongeval van hun zoon
  PREMIUM
  Oostende/Roeselare/Melle

  “Ons leven ziet er helemaal anders uit: één met kerkhofbe­zoe­ken en verschrik­ke­lij­ke nachtmer­ries”: ouders van Arne (23) lezen emotionele brief voor op proces rond treinonge­val van hun zoon

  “We hebben een leven voor en na 21 september 2017.” Aan de hand van een emotionele brief omschreven de ouders van Arne Willaert (23) in de Brugse rechtbank hoe de dood van hun zoon hun gezin compleet overhoop haalde. De Roeselarenaar stierf 3,5 jaar geleden bij werken aan het station van Oostende, toen hij gegrepen werd door een trein. De projectleider die hem begeleidde riskeert nu een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden. “Dit had vermeden kunnen worden”, menen Arnes ouders.
 3. Middelkerke blikt met voldaan gevoel terug op eerste terrasjesdag: “Een overwinning op het gezond verstand”
  Middelkerke

  Middelker­ke blikt met voldaan gevoel terug op eerste terrasjes­dag: “Een overwin­ning op het gezond verstand”

  Zaterdag vond het grote publiek makkelijk de weg naar de terrasjes van Middelkerke. De druktebarometer van Westtoer kleurde echter de hele tijd lichtgroen - ‘een gezellige drukte’ - en de horecazaken draaiden een prima omzet. “Eerlijk, mijn courage zat op een dieptepunt. Maar na vandaag kan ik er weer vollédig tegenaan”, haalt uitbater Nathaniël Devey gisteren opgelucht adem.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm