Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Photo News

Brandweercommandant die ondanks verbod ook echtgenotes van collega’s liet vaccineren, reageert bij VTM NIEUWS: “Ook zij lopen een risico”

MiddelkerkeHet Middelkerkse gemeentebestuur is een tuchtonderzoek gestart tegen de postoverste van de plaatselijke brandweer en tegen de gemeentelijke preventieadviseur. Ze worden beschuldigd van vaccinatiefraude. De commandant had - op vraag van het vaccinatiecentrum in Oostende - een lijst opgesteld met namen van brandweermannen die prioritair gevaccineerd mochten worden, maar voegde daar ook de namen van hun echtgenotes aan toe. Allemaal werden ze gevaccineerd. De commandant reageert bij VTM NIEUWS op de zaak.

  1. ASSISEN. Jonckheere ontkende eerst dat hij z’n beste vriend dodelijke messteek gaf: “Ik sluit niet uit dat Willy dat zelf deed”
    PREMIUM
    Oostende

    ASSISEN. Jonckheere ontkende eerst dat hij z’n beste vriend dodelijke messteek gaf: “Ik sluit niet uit dat Willy dat zelf deed”

    “Ik heb iemand op de grond gevonden in mijn appartement. Hij is gekend bij jullie voor epilepsie.” Het waren de eerste woorden van Tommy Jonckheere (32) toen hij de ochtend na de dood van Will Deweert (55) naar de hulpdiensten belde. De Oostendenaar ontkende aanvankelijk dat hij z’n beste vriend een dodelijke messteek toediende, maar ging een dag later bij de onderzoeksrechter toch door de knieën. “Ik wilde Will niet dood”, klonk het. Een verhaal waar het OM ernstig aan twijfelt.