Korpschef Joos Duchi (59) gaat in maart 2020 met pensioen, maar de gemeenteraad gunt hem geen eretitel.
Volledig scherm
Korpschef Joos Duchi (59) gaat in maart 2020 met pensioen, maar de gemeenteraad gunt hem geen eretitel. © Foto Lokale politie Middelkerke

Bijna álle raadsleden weigeren korpschef eretitel: “Ik word afgerekend door de politieke invloed van nestbevuilers”

De Middelkerkse korpschef Joos Duchi (59), die in maart 2020 met pensioen gaat, grijpt naast een eretitel. Een geheime stemming in de gemeenteraad draaide uit op een blamage: liefst 18 van de 21 raadsleden stemden tegen. “De korpschef heeft zich altijd ongenaakbaar gevoeld”, verklaart LDD-raadslid en ex-hoofdinspecteur Dirk De Poortere. “Ik heb in het verleden de orde moeten herstellen. Tien jaar later word ik afgerekend door de politieke invloed van ‘nestbevuilers’”, reageert Duchi. 

1 reactie

 • Hans Vandendriessche

  2 jaar geleden
  Weet natuurlijk helemaal niks van die zaak. Maar ik ga persoonlijk ook op pensioen binnen enkele maanden. En als er geen ere komt, dan zal ik me zeker geen zorgen maken. "Dag allemaal en probeer het beter te doen dan ik, wat niet zo gemakkelijk zal zijn !"
 1. Veel groene vingers willen aan de bak in nieuwe volkstuintjes in Wilskerke: “En straks komt hier nog een wijngaard ook”
  Middelkerke

  Veel groene vingers willen aan de bak in nieuwe volkstuin­tjes in Wilskerke: “En straks komt hier nog een wijngaard ook”

  Goed nieuws voor de liefhebbers van tuinieren. In Wilskerke worden meer dan vijftig nieuwe volkstuintjes aangelegd. Een privé-initiatief weliswaar, maar de vraag naar een eigen tuintje is volgens de organisatoren erg groot. “De aanvragen van nieuwe mensen stroomden binnen. In coronatijden gaan velen op zoek naar een nieuwe hobby in de vrije natuur", zegt Johan Töpke, een van de initiatiefnemers.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee