De politie vorderde Garage Vansteenland uit Koksijde om de wagens te takelen.
Volledig scherm
De politie vorderde Garage Vansteenland uit Koksijde om de wagens te takelen. © Bart Boterman

Bestuurder ramt auto met twee inzittenden
van E40 in diepe sloot

Op de E40 in Middelkerke heeft een bestuurder zaterdagavond een zwaar ongeval veroorzaakt. De man reed met zijn Ford Fiesta aan hoge snelheid in op een Citroën Picasso die op de rechterrijstrook reed. De Citroën Picasso belandde in de diepe gracht naast de autosnelweg. Als bij wonder raakten de inzittenden enkel lichtgewond. 

 1. Geen extra straf voor twintiger die tijdens politieverhoor z’n gsm door het raam gooit
  Aalter/Gent/Oostende

  Geen extra straf voor twintiger die tijdens politiever­hoor z’n gsm door het raam gooit

  Een 21-jarige Oostendenaar is in de Brugse rechtbank veroordeeld voor de heling van een gestolen nummerplaat. Zijn opvallendste stoot haalde S.T. evenwel uit tijdens z'n verhoor bij de politie. Hij gooide z’n gsm plots uit het raam op de derde verdieping. “Jullie hadden toch niet gedacht dat ik mijn code zou geven?”, grijnsde hij naar de agenten. Toch krijgt hij geen bijkomende straf.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 3. Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”
  PREMIUM
  Koekelare

  Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”

  Hoe moet een mens uit het dal kruipen na het verlies van de meest dierbare persoon in je leven? Johan Gysel (47) en Griet Depreitere (42) uit Bovekerke zochten zelf hun weg. Iets meer dan een jaar na de dood van dochter Charlotte (18), die stierf bij een aanrijding door een dronken chauffeur in een pick-up, roepen haar ouders lotgenoten op om desondanks alles positief in het leven te staan. Net zoals Charlotte dat zelf ook deed. “Zij had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen.” Al maakt de coronacrisis het er niet eenvoudiger op. “Een knuffel geven en krijgen, dat missen we.”