Deze chauffeur bleek – aan de voormalige grenspost in Callicanes bij Poperinge – een lading aardappelen bij zich te hebben.
Volledig scherm
Deze chauffeur bleek – aan de voormalige grenspost in Callicanes bij Poperinge – een lading aardappelen bij zich te hebben. © Alexander Haezebrouck

Belgische en Franse politie houden grootschalige controleactie tegen mensensmokkel

Poperinge / Veurne / Middelkerke / MenenIn West-Vlaanderen is woensdagavond en -nacht op een tiental verschillende plaatsen een grootschalige internationale controleactie gehouden tegen mensensmokkel. De agenten richtten zich vooral op het onderscheppen van mensensmokkelaars en opblaasbare bootjes, waarmee migranten hopen tot in Engeland te geraken. “Het aantal aangetroffen migranten op zulke bootjes is sinds 2019 verviervoudigd”, zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).

  1. Serge Feys, jarenlange ‘compagnon de route’ van Arno, leidt vanavond eerbetoon op Paulusfeesten: “Zijn laatste optredens... Voor mij was dat heel moeilijk om te zien”
    PREMIUM
    Oostende

    Serge Feys, jarenlange ‘compagnon de route’ van Arno, leidt vanavond eerbetoon op Paulusfees­ten: “Zijn laatste optredens... Voor mij was dat heel moeilijk om te zien”

    Het grote eerbetoon aan Arno, op maandag 15 augustus op de Oostendse Paulusfeesten, betekent voor Serge Feys (62) het afscheid van een belangrijke periode uit zijn leven. De vaste toetsenist van de iconische zanger verzamelde heel wat artiesten en muzikanten rond zich om er een magische avond te maken. Een boeiend gesprek met de topmuzikant, componist en producer: over de wonderjaren op tour met Arno, en de ‘tribute’ vol grote namen. “Zelfs de repetitie was al fantastisch.”