In het Brugse assisenhof zijn de advocaten van de verdediging aan het woord gekomen.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Brugse assisenhof zijn de advocaten van de verdediging aan het woord gekomen. © Photo News

ASSISEN. Een gruwelijk verhaal, maar niemand neemt z’n volle verantwoordelijkheid: beschuldigden van campingmoord wijzen naar elkaar

Middelkerke/OostendeHet onderzoek naar de campingmoord stond al bol van de tegenstrijdige verklaringen en tijdens de pleidooien van de verdediging werd dat er niet beter op. Alain Deltrude (48) gaf toe dat hij zich schuldig maakte aan moord en betrok ook z'n medebeschuldigden in z’n verhaal. Julien Butera (33) ziet zichzelf echter enkel als medeplichtige en niet aan moord, maar aan doodslag. En Romuald Verburgh (35)? Die hield vol dat hij geen slagen uitdeelde aan Mihael Parrent (37). Het is dinsdag aan de jury om te oordelen wie de waarheid spreekt.

 1. ASSISEN. Campingmoord. Getuigen die lichaam hielpen verbergen hard aangepakt: “Ik moest zwijgen, anders wist Butera ons wel wonen”
  PREMIUM

  ASSISEN. Camping­moord. Getuigen die lichaam hielpen verbergen hard aangepakt: “Ik moest zwijgen, anders wist Butera ons wel wonen”

  Geen makkelijke dag voor wie vandaag op de getuigenstoel passeerde op het proces over de camping-moord. Het duo dat mee het lijk van Mihael Parrent hielp verbergen werd de mantel uitgeveegd. De vrouw van de derde beschuldigde Romuald Verburgh die het op haar manier kwam opnemen voor haar “man met een gouden hart” beleefde evenmin haar makkelijkste uur.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. ASSISEN. “Mihael Parrent is afgeslacht als een varken”: procureur-generaal haalt zwaar uit op proces rond campingmoord
  PREMIUM
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN. “Mihael Parrent is afgeslacht als een varken”: procureur-generaal haalt zwaar uit op proces rond camping­moord

  “Een orgie van bloed en geweld.” Procureur-generaal Serge Malefason heeft op het proces rond de campingmoord in een urenlang requisitoir de gruwel beschreven die zich vijf jaar geleden afspeelde op camping Marva III in Middelkerke. Hij vergeleek de dood van Mihael Parrent (37) met stierengevechten en het slachten van een varken. Feiten waaraan volgens het Openbaar Ministerie alledrie de beschuldigden schuldig zijn. Ook Romuald Verburgh dus, die dat nochtans met klem betwist. “Hij durfde Mihael niet te vermoorden, maar heeft zich ook niet verzet.”