Alain Deltrude, Romuald Verburgh en Julien Butera.
Volledig scherm
PREMIUM
Alain Deltrude, Romuald Verburgh en Julien Butera. © Photo News

ASSISEN. Deltrude, Butera en Verburgh schuldig aan gruwelijke campingmoord op Mihael Parrent (37)

Middelkerke/OostendeIn het Brugse assisenhof zijn Alain Deltrude (48), Julien Butera (33) en Romuald Verburgh (35) schuldig bevonden aan moord. Deltrude betwistte niet dat hij Mihael Parrent (37) op 6 december 2017 met een broodmes de keel oversneed in een caravan op camping Marva III in Middelkerke. Ook Butera en Verburgh kregen echter de volle lading, ondanks hun betwisting. “Het slachtoffer was al zodanig toegetakeld dat ze niet anders konden dan hem doden”, las voorzitter Bart Meganck het arrest voor.

 1. ASSISEN. Een gruwelijk verhaal, maar niemand neemt z’n volle verantwoordelijkheid: beschuldigden van campingmoord wijzen naar elkaar
  PREMIUM
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN. Een gruwelijk verhaal, maar niemand neemt z’n volle verantwoor­de­lijk­heid: beschuldig­den van camping­moord wijzen naar elkaar

  Het onderzoek naar de campingmoord stond al bol van de tegenstrijdige verklaringen en tijdens de pleidooien van de verdediging werd dat er niet beter op. Alain Deltrude (48) gaf toe dat hij zich schuldig maakte aan moord en betrok ook z'n medebeschuldigden in z’n verhaal. Julien Butera (33) ziet zichzelf echter enkel als medeplichtige en niet aan moord, maar aan doodslag. En Romuald Verburgh (35)? Die hield vol dat hij geen slagen uitdeelde aan Mihael Parrent (37). Het is dinsdag aan de jury om te oordelen wie de waarheid spreekt.
 2. ASSISEN BRUGGE. “Nog nooit meegemaakt in onze carrière”: ook wetsdokters waren onder indruk van gebruikt geweld bij campingmoord
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Nog nooit meegemaakt in onze carrière”: ook wetsdok­ters waren onder indruk van gebruikt geweld bij camping­moord

  De ene tegenstrijdige verklaring na de andere legden Romuald Verburgh, Julien Butera en Alain Deltrude af in het onderzoek naar de campingmoord in Middelkerke. Speurders van de FGP en onderzoeksrechter Koen Wittouck probeerden dinsdag de puzzel te leggen voor de volksjury. Op de derde procesdag werd nog maar eens duidelijk hoe makkelijk de beschuldigden over de feiten lijken te gaan. Hoe gruwelijk die waren, bleek nog maar eens uit de getuigenis van de wetsdokters. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder in onze liveblog.
 3. ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke zijn donderdag vrienden en familie van slachtoffer Mihael Parrent (37) komen getuigen. Ze beschreven de Oostendenaar als een zorgzame man en vader, maar gingen ook z’n problemen niet uit de weg. De kennissen van Alain Deltrude (48) en Julien Butera (33) probeerden vooral het slechte beeld van beide beschuldigden te nuanceren. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 1. ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlijke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlij­ke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke hebben de burgerlijke partijen hun pleidooi gehouden. De advocaten van de nabestaanden zetten vooral de gruwel van de feiten in de verf. “Mihael Parrent is op een beestachtige manier om het leven gekomen”, klonk het. “Hij had 32 snijwonden, 31 steekwonden en 17 schrammen.” Eerder op de dag maakte de jury nog kennis met de triestige jeugd van Romuald Verburgh. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 2. ASSISEN. “Mihael Parrent is afgeslacht als een varken”: procureur-generaal haalt zwaar uit op proces rond campingmoord
  PREMIUM
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN. “Mihael Parrent is afgeslacht als een varken”: procureur-generaal haalt zwaar uit op proces rond camping­moord

  “Een orgie van bloed en geweld.” Procureur-generaal Serge Malefason heeft op het proces rond de campingmoord in een urenlang requisitoir de gruwel beschreven die zich vijf jaar geleden afspeelde op camping Marva III in Middelkerke. Hij vergeleek de dood van Mihael Parrent (37) met stierengevechten en het slachten van een varken. Feiten waaraan volgens het Openbaar Ministerie alledrie de beschuldigden schuldig zijn. Ook Romuald Verburgh dus, die dat nochtans met klem betwist. “Hij durfde Mihael niet te vermoorden, maar heeft zich ook niet verzet.”