In het Brugse assisenhof wordt het proces rond de campingmoord verdergezet.
Volledig scherm
In het Brugse assisenhof wordt het proces rond de campingmoord verdergezet. © Photo News

ASSISEN BRUGGE. “Nog nooit meegemaakt in onze carrière”: ook wetsdokters waren onder indruk van gebruikt geweld bij campingmoord

Middelkerke/OostendeDe ene tegenstrijdige verklaring na de andere legden Romuald Verburgh, Julien Butera en Alain Deltrude af in het onderzoek naar de campingmoord in Middelkerke. Speurders van de FGP en onderzoeksrechter Koen Wittouck probeerden dinsdag de puzzel te leggen voor de volksjury. Op de derde procesdag werd nog maar eens duidelijk hoe makkelijk de beschuldigden over de feiten lijken te gaan. Hoe gruwelijk die waren, bleek nog maar eens uit de getuigenis van de wetsdokters. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder in onze liveblog.

 1. MIJN DORP. Vlaamse charmezanger Paul Bruna: “Ik wandel graag op het strand van Middelkerke, maar kom pas echt tot rust op de begraafplaats”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Vlaamse charmezan­ger Paul Bruna: “Ik wandel graag op het strand van Middelker­ke, maar kom pas echt tot rust op de begraaf­plaats”

  De naam Paul Bruneel (64) zegt je misschien niet meteen iets, maar zijn artiestennaam Paul Bruna zal velen wel bekend in de oren klinken. De charmezanger uit Middelkerke treedt dan ook in heel Vlaanderen op. Hoewel hij afkomstig is van Langemark, woont hij al sinds 1979 in Middelkerke, waar hij zich helemaal thuis voelt. “Dankzij mijn job als journalist heb ik op korte tijd heel wat mensen leren kennen en kon ik mij onmiddellijk integreren in de gemeente”, zegt Paul.
 2. Mannen schreeuwen onschuld uit na fatale overdosis GBL op seksfeestje: "Dit was een ongeluk”
  Oostende

  Mannen schreeuwen onschuld uit na fatale overdosis GBL op seksfeest­je: "Dit was een ongeluk”

  Drie mannen, die 2 jaar geleden aanwezig waren op een seksfeestje in Oostende, riskeren tot 2 jaar cel voor schuldig verzuim. Volgens het parket belden ze veel te laat de hulpdiensten op, toen een vierde aanwezige een overdosis GBL binnenkreeg. Voor de dealer, die de drugs leverde, werd 30 maanden gevangenisstraf gevraagd. “Dit heeft niemand gewild”, vertelden de beklaagden.