Julien Butera, Alain Deltrude en Romuald Verburgh.
Volledig scherm
PREMIUM
Julien Butera, Alain Deltrude en Romuald Verburgh. © Proot

ASSISEN. 27, 27 en 23 jaar cel voor beschuldigden campingmoord: “Ze hebben het slachtoffer gesloopt met een bijzondere brutaliteit”

Middelkerke/OostendeAlain Deltrude, Julien Butera en Romuald Verburgh hebben in het Brugse assisenhof respectievelijk 27, 27 en 23 jaar celstraf gekregen voor hun betrokkenheid bij de campingmoord in Middelkerke. Het Openbaar Ministerie had twee keer levenslang en 22 jaar opsluiting gevraagd, met voor Butera daar zelfs 10 jaar terbeschikkingsstelling bovenop. Dat vonden het hof en de jury echter een brug te ver.

 1. ASSISEN. “Mihael Parrent is afgeslacht als een varken”: procureur-generaal haalt zwaar uit op proces rond campingmoord
  PREMIUM
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN. “Mihael Parrent is afgeslacht als een varken”: procureur-generaal haalt zwaar uit op proces rond camping­moord

  “Een orgie van bloed en geweld.” Procureur-generaal Serge Malefason heeft op het proces rond de campingmoord in een urenlang requisitoir de gruwel beschreven die zich vijf jaar geleden afspeelde op camping Marva III in Middelkerke. Hij vergeleek de dood van Mihael Parrent (37) met stierengevechten en het slachten van een varken. Feiten waaraan volgens het Openbaar Ministerie alledrie de beschuldigden schuldig zijn. Ook Romuald Verburgh dus, die dat nochtans met klem betwist. “Hij durfde Mihael niet te vermoorden, maar heeft zich ook niet verzet.”
 2. ASSISEN. Een gruwelijk verhaal, maar niemand neemt z’n volle verantwoordelijkheid: beschuldigden van campingmoord wijzen naar elkaar
  PREMIUM
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN. Een gruwelijk verhaal, maar niemand neemt z’n volle verantwoor­de­lijk­heid: beschuldig­den van camping­moord wijzen naar elkaar

  Het onderzoek naar de campingmoord stond al bol van de tegenstrijdige verklaringen en tijdens de pleidooien van de verdediging werd dat er niet beter op. Alain Deltrude (48) gaf toe dat hij zich schuldig maakte aan moord en betrok ook z'n medebeschuldigden in z’n verhaal. Julien Butera (33) ziet zichzelf echter enkel als medeplichtige en niet aan moord, maar aan doodslag. En Romuald Verburgh (35)? Die hield vol dat hij geen slagen uitdeelde aan Mihael Parrent (37). Het is dinsdag aan de jury om te oordelen wie de waarheid spreekt.
 1. ASSISEN. Twee keer levenslang en 22 jaar gevorderd in zaak rond campingmoord: “Ongeziene gruwel, maar daarna volgde gewoon de orde van de dag”
  PREMIUM
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN. Twee keer levenslang en 22 jaar gevorderd in zaak rond camping­moord: “Ongeziene gruwel, maar daarna volgde gewoon de orde van de dag”

  Hoewel hij niet diegene was die het slachtoffer de keel oversneed met een broodmes, kreeg Julien Butera toch de zwaarste vordering te horen van het Openbaar Ministerie op het proces rond de campingmoord: levenslange opsluiting en 10 jaar terbeschikkingstelling. “Hij is een levensgevaarlijke zot”, stelde de procureur-generaal. Voor Alain Deltrude vroeg hij eveneens levenslang, voor Romuald Verburgh 22 jaar. Vorderingen waar de verdediging het absoluut niet mee eens was.
 2. ASSISEN. “Ik heb niets te zeggen”: beschuldigden campingmoord vertonen geen greintje spijt in laatste woord
  PREMIUM
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN. “Ik heb niets te zeggen”: beschuldig­den camping­moord vertonen geen greintje spijt in laatste woord

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke heeft de jury zich teruggetrokken voor het beraad over de schuldvragen. In hun laatste woord maakten Alain Deltrude (48), Julien Butera (33) en Romuald Verburgh (35) een gelaten indruk. Geen greintje spijt of zelfs maar enige aanzet tot verontschuldigingen kwam uit hun mond. De jury moet nu oordelen wie welk aandeel had bij de gruwelijke moord op Mihael Parrent (37).
 3. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.