Het vijfde en zesde leerjaar van juf Petra van gemeenteschool ’t Lombartje in Lombardsijde pronken met een grote zak snoep.
Volledig scherm
Het vijfde en zesde leerjaar van juf Petra van gemeenteschool ’t Lombartje in Lombardsijde pronken met een grote zak snoep. © rv

Alternatieve halloweensprokkeltocht bij handelaars zorgt voor blije kinderen

MiddelkerkeDe nieuwe coronamaatregelen zorgen voor veel afgelastingen bij kinderevenementen. Zo kan ook de jaarlijkse Handelaarssprokkeltocht waar kinderen bij lokale handelszaken langsgaan om een cadeautje te scoren, niet doorgaan. De dienst Lokale Economie van Middelkerke zorgde er alsnog voor dat kinderen niet met lege handen de herfstvakantie ingaan.

 1. Middelkerke ook tegen kleine windturbines gekant: “Rendement weegt niet op tegen negatieve impact”
  Middelkerke

  Middelker­ke ook tegen kleine windturbi­nes gekant: “Rendement weegt niet op tegen negatieve impact”

  In afwachting van een specifiek decreet van de Vlaamse overheid, neemt Middelkerke nu ook een standpunt in tegen de installatie van kleine windmolens. “Het Vlaamse regeerakkoord stelt dat gemeenten mogen beslissen over windmolens op hun grondgebied. We zijn van mening dat het beperkte rendement niet opweegt tegen de negatieve impact op de schoonheid en de beleving van het groene Middelkerkse hinterland”, zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker.
 1. Het gaat er heftig aan toe: fans groeten kist Maradona
  Play
  voetbal

  Het gaat er heftig aan toe: fans groeten kist Maradona

 2. Onze man in New York: "De anders zo grote Thanksgiving Parade wordt een online feest"
  Play

  Onze man in New York: "De anders zo grote Thanksgi­ving Parade wordt een online feest"