Véronique Dekoninck reageerde alert en evacueerde alle dieren
Volledig scherm
Véronique Dekoninck reageerde alert en evacueerde alle dieren © Hans Verbeke

Zware schade bij brand in fokkerij Stormwind: “Mijn vrouw kon snel alle paarden evacueren”

MeulebekeBrandweerlui van vier verschillende posten rukten vrijdagmorgen uit naar paardenfokkerij Stormwind in Meulebeke. Daar was brand uitgebroken in een technische ruimte. “We waren maar nipt op tijd om een dramatische uitbreiding te vermijden”, zegt de brandweer. 

 1. Vier schepenwissels in één klap: CD&V kiest voor verjonging en vernieuwing
  Roeselare

  Vier schepenwis­sels in één klap: CD&V kiest voor verjonging en vernieu­wing

  De Roeselaarse bestuursploeg zal er vanaf 2022 anders uitzien. Eind dit jaar geven CD&V-schepenen Griet Coppé, Marc Vanwalleghem en Dirk Lievens de sjerp door, net als Vooruit-schepen Henk Kindt. Ze worden opgevolgd door vier CD&V’ers: Stefaan Van Coillie, Mieke Vanbrussel, Francis Debruyne en Matthijs Samyn. Ook Rina Arteel geeft als lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst de fakkel door. “Met de vernieuwde ploeg willen we Roeselare verder dienen, eerlijk en vol gedrevenheid”, zegt burgemeester Kris Declercq.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.