Een conceptbeeld van het nieuwe woonzorgcentrum, dat momenteel in aanbouw is.
Volledig scherm
Een conceptbeeld van het nieuwe woonzorgcentrum, dat momenteel in aanbouw is. © GVO

Woonzorgcentra Sint-Vincentius en Ter Deeve fusioneren

 1. Van bidden naar wonen en werken, kloostersite Avé Maria ondergaat metamorfose: “Gouden Kapel kan misschien een horecafunctie krijgen”
  PREMIUM

  Van bidden naar wonen en werken, kloostersi­te Avé Maria ondergaat metamorfo­se: “Gouden Kapel kan misschien een horecafunc­tie krijgen”

  Tien jaar nadat Bouw Bossu het leegstaande klooster Avé Maria heeft gekocht, zijn er nu plannen voor de religieuze site. Volgend jaar verrijzen op de hoek van de Gentsestraat in de eerste fase zeventien appartementen, maar ook voor het klooster zelf heeft de ontwikkelaar plannen. “We staan open voor alle voorstellen, al moet het interieur uiteraard wel bewaard blijven.” Duik mee in de rijke geschiedenis van het klooster en ontdek de toekomstplannen voor de site.
  Izegem
 2. Skyline Communications ziet Ventilus honderd meter verder wél ondergronds gaan: “Daar zijn er weilanden, in deze zone duizend werknemers. Onbegrijpelijk”

  Skyline Communica­ti­ons ziet Ventilus honderd meter verder wél onder­gronds gaan: “Daar zijn er weilanden, in deze zone duizend werknemers. Onbegrijpe­lijk”

  Technologiebedrijf Skyline Communications ziet zijn ergste scenario realiteit worden. Het Ventilus-tracé verdwijnt vlak over de N36 wél onder de grond, maar kan aan hun gebouw en dat van een reeks andere bedrijven niet ondergronds. “Dit is een drogreden. We zijn het slachtoffer van een politiek akkoord tussen CD&V en N-VA”, reageert Frederik Vandenberghe.
  Izegem
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.