Het vreemd condensspoor in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vreemd condensspoor in Antwerpen. © Belgisch UFO Meldpunt

We zagen ze nog nooit zo veel vliegen: tien opmerkelijke Belgische UFO-meldingen uit 2020 verklaard

Meulebeke/AntwerpenHet Belgisch UFO Meldpunt in het West-Vlaamse Meulebeke kreeg vorig jaar 446 meldingen binnen van mensen die iets vreemds in de lucht hadden gezien. Dat is een stijging van 64 procent in vergelijking met 2019. Met dank aan de lockdown, waardoor we plots meer tijd hadden om naar de hemel te turen. En daar zitten enkele opvallende luchtverschijnselen tussen. Wij haalden de tien opmerkelijkste er voor je uit.

 1. Oostrozebeekse hoofdverzorger Chris zag Van Aert zilver pakken op de Spelen: “Onze missie is nu al geslaagd, maar er zit nog meer in”
  PREMIUM
  Oostrozebeke

  Oostroze­beek­se hoofdver­zor­ger Chris zag Van Aert zilver pakken op de Spelen: “Onze missie is nu al geslaagd, maar er zit nog meer in”

  Met het zilver van Wout Van Aert is de eerste Belgische medaille op de Olympische Spelen in Tokio een feit. Wij konden het op televisie volgen, maar hoofdverzorger Chris ‘Foxie’ De Vos uit Oostrozebeke zag het allemaal live gebeuren .Hij maakt deel uit van de entourage rond de Belgische wielerploeg en werkte mee maanden naar dit punt toe.
 2. Jaar na zware brand organiseert Johan openingsweekend van De Groene Dreve: “Ultieme gelegenheid om iedereen te bedanken voor steun”
  PREMIUM
  Ardooie

  Jaar na zware brand organi­seert Johan openings­week­end van De Groene Dreve: “Ultieme gelegen­heid om iedereen te bedanken voor steun”

  Dag op dag een jaar na de allesverwoestende brand waarbij Johan Laridon niet alleen z’n café, maar ook z’n partner Christof Vande Vyver verloor, organiseert hij komend weekend een driedaags openingsweekend van de nieuwe Groene Dreve in de Stationsstraat. “Ik wil vieren dat De Groene Dreve er opnieuw staat en dat de zaak al vijftien jaar een vaste waarde is maar bovenal wil ik met de driedaagse iedereen bedanken die me het voorbije jaar emotioneel, financieel of materieel gesteund heeft”, aldus Johan.
 1. Dovy Natourcriterium verwelkomt Mark Cavendish
  Roeselare

  Dovy Natourcri­te­ri­um verwelkomt Mark Cavendish

  Terwijl de vzw Roeselare Koerst eerder deze week al op op hoopte, is een feit. Op dinsdag 20 juli mogen ze Mark Cavendish verwelkomen tijdens het Dovy Natourcriterium, het enige natourcriterium dat in de Benelux georganiseerd wordt. De 36-jarige Brit van Deceuninck-Quick Step ontpopte zich dit jaar tot het fenomeen in de Tour. Niet alleen boekte hij in deze Tour al vier ritzeges, hij mag vandaag pronken met 34 etappezeges in zijn carrière wat een evenaring van het record van Eddy Merckx is. Bovendien staat hij ook op kop in het puntenklassement. Andere renners die hun komst al bevestigden zijn ritwinnaars Dylan Teuns en Tim Merlier en lokale klassebakken Tim Declercq en Jelle Wallays. Meer op http://natourroeselare.be.