Een dossier op de tafel van de rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
Een dossier op de tafel van de rechtbank in Kortrijk. © LSI

Voorwaardelijke celstraf en effectieve boete voor vader na klappen aan 13-jarige dochter en zoon

MeulebekeEen 54-jarige man uit Meulebeke is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 800 euro voor slagen aan zijn 13-jarige dochter en 15-jarige zoon. Onder invloed van alcohol gooide hij tijdens een discussie ook de tv op de grond.

 1. Nieuwe dorpsboerderij Nest is helemaal af: “We staan te popelen om open te gaan”
  Schuiferskapelle

  Nieuwe dorpsboer­de­rij Nest is helemaal af: “We staan te popelen om open te gaan”

  Schuiferskapelle heeft er een fantastische troef bij. Joke Goemaere en haar man Augustijn Kindt stampten in hun achtertuin namelijk een gloednieuwe kinderboerderij uit de grond. Je vindt er varkens, geitjes, schapen en konijnen, maar ook een nieuw cafetaria en een indrukwekkende speeltuin. “We hoopten in de paasvakantie te kunnen openen, maar die kans lijkt klein. Al kunnen we vanaf 15 maart gelukkig wel al de kindjes van De Dorpsparel verwelkomen.”
 2. Stad Roeselare stimuleert het kleine ontmoeten
  Roeselare

  Stad Roeselare stimuleert het kleine ontmoeten

  Stad Roeselare organiseert een wedstrijd om kleine ontmoetingen in de buurt aan te moedigen want ook die kunnen heel waardevol zijn. Plaats, rekening houdend met de gelde maatregelen, enkele tuinstoelen in de voortuin en neem de tijd voor een babbeltje met de mensen uit je buurt. Om dit te stimuleren, geeft de stad 15 fleece-dekentjes weg. Die kan je winnen door een foto te maken van een klein ontmoetingsmoment en deze te mailen naar samenleven@roeselare.be. De wedstrijd is enkel voor de inwoners van Roeselarenaars en per domicielieadres kan maar één dekentje gewonnen worden. De dekentjes gaan naar de eerste 15 personen die een foto insturen. De winnaars worden verwittigd wanneer ze hun fleecedekentje mogen oppikken. Is dit na één maand niet gebeurd, dan wordt de volgende die in aanmerking komt gecontacteerd. De actie loopt tot en met 14 maart.
 1. 2,5 maanden verkeershinder op E403 voor herstel snelwegbruggen
  Ardooie/Lichtervelde

  2,5 maanden verkeers­hin­der op E403 voor herstel snelweg­brug­gen

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant in 2021 werken op 38 locaties. Zes snelwegwerven situeren zich in West-Vlaanderen en één hiervan in de Mandelstreek. Op de E403 tussen Ardooie en Lichtervelde zullen de snelwegbruggen gerenoveerd worden, wat voor de nodige verkeershinder zal zorgen. De eerste fase van de werken wordt uitgevoerd in mei. Dan zal er gewerkt worden op de E403 richting Kortrijk. Het verkeer richting Kortrijk zal over één versmalde rijstrook moeten met doorsteek door de middenberm. Richting Brugge zullen twee versmalde rijstroken beschikbaar zijn. Vanaf juni tot half juli wordt er gewerkt op de snelweg richting Brugge. Tijdens die periode zal het verkeer richting Brugge geconfronteerd worden met één versmalde rijstrook met doorsteek door de middenberm. Wie richting Kortrijk moet, zal twee versmalde rijstroken kunnen gebruiken.
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"