Er is een beschermingszone van drie kilometer ingesteld rond een pluimveebedrijf in Meulebeke.
Volledig scherm
Er is een beschermingszone van drie kilometer ingesteld rond een pluimveebedrijf in Meulebeke. © ANP

Uitbraak vogelgriep in Meulebeeks pluimveebedrijf

MeulebekeHet Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) meldt een uitbraak van de vogelgriep in een Meulebeeks pluimveebedrijf. Om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, wordt het pluimvee dat nog aanwezig is in het bedrijf geruimd. Er is ook een beschermingszone van drie kilometer en een bewakingszone van tien kilometer rond de haard ingesteld.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Meiboom gezet op 60 meter hoogte: Silocomplex Hanekop wordt tweede leven ingeblazen
  PREMIUM

  Meiboom gezet op 60 meter hoogte: Silocom­plex Hanekop wordt tweede leven ingeblazen

  5,5 jaar nadat de bedrijven Maselis, Versele-Laga en Debaillie leegstaande gebouwen van Hanekop aan de Roeselaarse Kop van de Vaart kochten, werd maandag de meiboom op het gerenoveerde silocomplex, één van de hoogste gebouwen de stad, gezet. ”In plaats van de site integraal te slopen, koos de bouwheer ervoor om de bestaande gebouwen deels te renoveren en hun oude rol terug te geven. Een voorbeeld van de circulaire gedachte”, aldus Francis Verstraete, zaakvoerder van Verstraete.team, die ons een blik gunde op de werf.
  Roeselare
 1. KOERS. Museum van de Wielersport bestaat 25 jaar en viert dat met enkele speciallekes: “Zoals KOERS bestaan er geen twee, zelfs wereldwijd”
  PREMIUM

  KOERS. Museum van de Wieler­sport bestaat 25 jaar en viert dat met enkele specialle­kes: “Zoals KOERS bestaan er geen twee, zelfs wereldwijd”

  KOERS mocht maandag 25 kaarsjes uitblazen. Het Museum van de Wielersport in Roeselare vond dat de ideale gelegenheid om enkele koptrekkers van het eerste uur in de bloemetjes te zetten én om enkele nieuwigheden aan te kondigen. “Van metaalmoeheid is hier absoluut geen sprake”, lacht schepen José Debels die verklapt wat de koersliefhebber dit jaar allemaal nog mag verwachten van het museum.
  Roeselare