Buurtbewoners werden op afstand gehouden omdat de kabels op straat lagen.
Volledig scherm
Buurtbewoners werden op afstand gehouden omdat de kabels op straat lagen. © Hans Verbeke

Tweede dag op rij in Meulebeke: trucker vergeet kraanarm in te trekken en rukt stroomkabels af, buurt zit uren zonder elektriciteit

Meulebeke/IngelmunsterDonderdag in de Gentstraat, vrijdag in de Tieltstraat. Twee dagen op rij zaten tientallen gezinnen zonder stroom nadat een opstaande kraanarm van een vrachtwagen elektriciteitskabels had afgerukt. “Ik had medelijden met de chauffeur”, zegt getuige Trees Depaepe. “Die man was helemaal van slag.”

 1. Ivan Delaere (67) hangt straks na 25 jaar de sjerp aan de haak: “Weinig praten en veel luisteren. Dat is mijn geheim”
  PREMIUM
  Pittem

  Ivan Delaere (67) hangt straks na 25 jaar de sjerp aan de haak: “Weinig praten en veel luisteren. Dat is mijn geheim”

  Hij legde op 21 augustus 1997 de eed af als burgemeester van Pittem. Eind deze maand, 25 jaar en bijna vijf legislaturen later, zet Ivan Delaere een stapje opzij. Het afscheidsinterview van een West-Vlaamse politicus die een kwarteeuw aan het hoofd van de Verbiestgemeente stond. “Opa, als je straks geen burgemeester meer bent, betekent dat dan dat je me meer naar de training kunt brengen?’, vroeg zijn kleinzoon hem onlangs. “Daar kon ik geen nee op zeggen”, aldus de burgemeester.
 2. Smullen ten voordele van Kloen tijdens West-Vlaanderens Mooiste
  Roeselare

  Smullen ten voordele van Kloen tijdens West-Vlaande­rens Mooiste

  Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus is Expo Roeselare opnieuw het epicentrum voor de fietstweedaagse West-Vlaanderens Mooiste. Gelijktijdig organiseren de Kloenstappers hun zomerwandeling. Wie voor of na een fikse wandeling of fietstocht de inwendige mens wil versterken, kan bovendien Kloen, de vzw die zich inzet om een glimlach te toveren op het gezicht van het zieke kind, een duwtje in de rug geven. Op zowel zaterdag als zondag kan je er namelijk tussen 11.30 en 14 uur genieten van steak met frietjes, aangepaste sausen en verse groentjes. Hiervoor betaal je 15 euro per persoon. Voor de vegetariërs zijn er veggieburgers voorzien (12 euro), terwijl kinderen kunnen genieten van frikadellen (8 euro). Inschrijven voor een maaltijd dient te gebeuren voor maandag 15 augustus. Dit per mail aan info@kloen.be. Je vermeldt de gewenste datum, de menukeuze(s) en het aantal volwassenen en kinderen. Betalen doe je per overschrijving aan BE59 3850 5634 3626 van Kloen met vermelding van je naam, de datum waarop je gaat eten, keuze menu(s), het aantal volwassenen en kinderen.
 3. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.