Rita De Costere stopt als schepen in Meulebeke
Volledig scherm
PREMIUM
Rita De Costere stopt als schepen in Meulebeke © Sam Vanacker

Rita De Costere zegt schepenambt vaarwel om tijd te maken voor moeder: “Vader vroeg me op zijn sterfbed om goed voor haar te zorgen”

MeulebekeNa acht jaar als schepen legt Rita De Costere (Lijst van de Burgemeester) haar ambt neer. Ze wil tijd vrijmaken om te zorgen voor haar zorgbehoevende moeder (86). “Mijn mama heeft haar hele leven voor anderen gezorgd. Ik kan het niet over mijn hart krijgen om haar naar een rusthuis te brengen”, zegt Rita. Op 10 februari is ze officieel schepen af. Ze wordt opgevolgd door partijgenoot en huidig fractieleider Jean-Marie Gunst.

 1. Schoonbroers brengen iconisch bier Lucifer terug naar Meulebeke: “Laatste kans om stukje vloeibare geschiedenis te proeven”
  Meulebeke / Oostrozebeke

  Schoon­broers brengen iconisch bier Lucifer terug naar Meulebeke: “Laatste kans om stukje vloeibare geschiede­nis te proeven”

  Schoonbroers Tom D’Halluin en Tim Duyck uit Oostrozebeke brengen het iconische bier Lucifer terug naar Meulebeke. Het bier werd honderd jaar geleden voor het eerst gebrouwen in de toenmalige brouwerij Vondel. Nu zit het bij brouwerij Het Anker in Mechelen, maar die is gestopt met de productie. Het duo kon de hand leggen op de laatste voorraad. Om de cirkel rond te maken, verkopen ze die nu in Meulebeke en omstreken.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"