Parcoursbouwers Hubert Debacker en Pierre Buyse pronken samen met kunstenaar Marc Vanhecke met de trofeeën die de winnaar bij de dames en heren krijgen. Op de achtergrond ligt het BK-parcours.
Volledig scherm
Parcoursbouwers Hubert Debacker en Pierre Buyse pronken samen met kunstenaar Marc Vanhecke met de trofeeën die de winnaar bij de dames en heren krijgen. Op de achtergrond ligt het BK-parcours. © VDI

Organisatie BK Cyclocross roept op: “Blijf thuis en kijk op televisie, anders riskeer je een coronaboete”

MeulebekeDoor corona vindt het BK Cyclocross nu zondag noodgedwongen zonder publiek plaats en kan ook de jeugd niet om hun driekleur strijden. Twee tegenslagen op korte tijd voor de organiserende vzw Cyclocross Meulebeke, die in normale tijden 15.000 tot 20.000 toeschouwers op domein Ter Borcht had verwacht. “Wie toch komt, riskeert een coronaboete”, waarschuwt voorzitter Dirk Verwilst. “Doe uzelf een plezier en volg de wedstrijd in alle comfort thuis op televisie.”

 1. Geen publiek welkom, maar zij konden Wout van Aert wél zien zegevieren op het BK veldrijden: “VIP in onze voortuin”
  PREMIUM
  Meulebeke

  Geen publiek welkom, maar zij konden Wout van Aert wél zien zegevieren op het BK veldrijden: “VIP in onze voortuin”

  Het Belgisch kampioenschap veldrijden in Meulebeke leverde met Wout van Aert een mooie winnaar op, maar het evenement moest het door corona zonder publiek stellen. Een groot gemis voor de echte supporters, maar niet iedereen moest het spektakel op domein Ter Borcht missen. Dit zijn de weinige toeschouwers die Wout van Aert wél van dichtbij over de streep zagen rijden. “En dan staat het podium ook nog eens voor mijn deur. Fantastisch!”
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers