Filip Vanaeken
Volledig scherm
Filip Vanaeken © rv

Onderzoeker Filip Vanaeken: “Het grootste deel van Ventilus-omwonenden heeft geen recht op compensatie”

West-VlaanderenOnafhankelijk onderzoeker en bouwkundige Filip Vanaeken meent dat er meerdere tegenstrijdigheden zijn tussen officiële documenten en de uitspraken van Vlaams Omgevingsminister Zuhal Demir (N-Va) omtrent het Ventilus-dossier. “Politici verwijzen herhaaldelijk naar ruime compensaties voor alle betrokkenen, maar het grootste deel van de omwonenden blijkt daar géén recht op te hebben”, klinkt het.

  1. Veertiger belandde in de cel na relatiebreuk en aanhoudende stalking van ex: “Ik besef dat ik fout was en de relatie voorbij is”

    Veertiger belandde in de cel na relatie­breuk en aanhouden­de stalking van ex: “Ik besef dat ik fout was en de relatie voorbij is”

    Omdat hij niet kon verkroppen dat zijn relatie voorbij was, begon een 46-jarige man uit Wielsbeke zijn ex-vriendin uit Oostrozebeke te stalken. Omdat hij verschillende waarschuwingen van het gerecht in de wind sloeg, belandde hij in de cel. Voor de rechtbank in Kortrijk riskeert hij nu een celstraf van twee jaar. “Niemand wordt er beter van als hij nog langer in de gevangenis moet blijven”, zei advocaat Filip De Reuse.
    Oostrozebeke
  2. Hoe een gemeenschap uit één dorpje in Turkije 40 jaar geleden naar Meulebeke trok en er zich integreerde: “Straks komen de nonnetjes uit Pittem op de thee”
    PREMIUM

    Hoe een gemeen­schap uit één dorpje in Turkije 40 jaar geleden naar Meulebeke trok en er zich integreer­de: “Straks komen de nonnetjes uit Pittem op de thee”

    De eerste Turkse gastarbeiders streken veertig jaar geleden in het West-Vlaamse Meulebeke neer. Aangetrokken door vacatures in onder andere een dierenlederfabriek. Sindsdien groeiden ze uit tot een kleine, maar hechte gemeenschap. Maar wie was ooit de pionier? En vanwaar kwamen ze? Wij gingen op de thee in de plaatselijke moskee en woonden de herdenking bij van vier slachtoffers van de aardbeving in Turkije.
    Meulebeke
  1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
    Mijntelco

    Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

    Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.