Na de Berencross in Meulebeke had de automobilist te veel gedronken en botste hij frontaal met een tegenligger.
Volledig scherm
Na de Berencross in Meulebeke had de automobilist te veel gedronken en botste hij frontaal met een tegenligger. © Joke Couvreur

Na bezoek cyclocross vier maanden rijverbod en alcoholslot: “Auto is in uw handen een wapen”

MeulebekeEen frontale botsing na het bijwonen van de Berencross in Meulebeke kostte een 32-jarige automobilist woensdag voor de politierechtbank een rijverbod van vier maanden en de plaatsing van een alcoholslot. Voor de derde keer bleek hij te veel op te hebben achter het stuur.

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Kinderen Tasscheschool verkennen gloednieuw speelplein waar ze hun zegje mochten over doen
  Ardooie

  Kinderen Tassche­school verkennen gloednieuw speelplein waar ze hun zegje mochten over doen

  De wijk De Tassche is een nagelnieuw speelplein rijker. Het werd door de gemeente geïnstalleerd tussen het OC en vrije basisschool De Tassche. Om de leverancier van de speeltoestellen te bepalen, werd in februari 2021 een participatief traject doorlopen. Zowel de buren als de school kregen op die manier inspraak in hoe het speelplein er uit moest gaan zien. Het college van burgemeester en schepenen volgde de keuzes van de inwoners integraal. Donderdag mochten de kinderen van de Tasschehool bovendien het speelplein inspelen. “Ook het nieuwe speelplein aan ’t Ravotterke is net voor de zomervakantie afgewerkt en later dit jaar of volgend jaar verrijst er ook nog een nieuw speelplein in de Poerbusstraat”, weet Tobias Callewaert van de jeugddienst. “Ook die twee speelpleintjes werden en worden ingericht na participatie. In totaal investeert de gemeente 55.000 euro in de drie speelterreinen.”