Raadslid Vanhee bracht het punt op de raad.
Volledig scherm
Raadslid Vanhee bracht het punt op de raad. © RV/Youtube/Meulebeke

N-VA Meulebeke streeft naar meer onderzoek naar sociale huurders met woning in het buitenland

MeulebekeOppositiepartij N-VA wil dat de gemeente intekent op een raamovereenkomst die het makkelijker maakt om onderzoek te doen naar buitenlandse eigendommen van sociale huurders. 

 1. Vik (23) werkte negen maanden aan vier strijkinstrumenten, gebaseerd op Stradivarius: “In september open ik ook eigen vioolatelier”
  PREMIUM
  Roeselare

  Vik (23) werkte negen maanden aan vier strijkin­stru­men­ten, gebaseerd op Stradivari­us: “In september open ik ook eigen vioolate­lier”

  Vik Vandamme (23) zat niet stil tijdens de coronacrisis. Hij werkte negen maanden intensief aan vier strijkinstrumenten, allemaal vervaardigd uit één boom én gebaseerd op Stradivarius. “Ik droom ervan om die instrumenten, die een beetje familie zijn, samen te verkopen.” Ze doorstonden alvast de test van het Desguinkwartet. “Het effect is nog groter dan gedacht. De klank ‘klikt’ ineen”, vertellen ze. Vanaf september kan ook jij een instrument van zijn hand kopen in zijn vioolwinkel met atelier in Roeselare.
 2. Vlaanderen voert strijd tegen sociale woningfraude op: vijf privébureaus gaan in 41 landen actief op zoek of sociale huurder geen eigendom heeft
  PREMIUM

  Vlaanderen voert strijd tegen sociale woningfrau­de op: vijf privébu­reaus gaan in 41 landen actief op zoek of sociale huurder geen eigendom heeft

  Een sociale woning huren, maar tegelijk een woning bezitten in Turkije of Spanje: het mag niet. Sociale huisvestingsmaatschappijen zijn voortaan beter gewapend om sociale woonfraude aan te pakken. Er liepen al projecten in Antwerpen, Lier en Hamme maar Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) zet nu het licht op groen voor buitenlands eigendomsonderzoek in héél Vlaanderen. Vanaf maandag kunnen daarvoor vijf gespecialiseerde bureaus worden ingeschakeld.
 3. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Waterlek zorgt voor paniek in Huis Gemaakt: "Dat is helemaal fout aangeslo­ten!"
  Play
  Huis Gemaakt

  Waterlek zorgt voor paniek in Huis Gemaakt: "Dat is helemaal fout aangeslo­ten!"

 2. Gigantische T-Rex liep veel trager dan we dachten en dit is waarom
  Play

  Giganti­sche T-Rex liep veel trager dan we dachten en dit is waarom