De kapotte openbare verlichting in Ter Borcht.
Volledig scherm
De kapotte openbare verlichting in Ter Borcht. © rv

N-VA klaagt kapotte openbare verlichting op Ter Borcht aan: "Al 2,5 jaar defect"

MeulebekeOppositiepartij N-VA klaagt aan dat er al  2,5 jaar geen werkende openbare verlichting op een stukje van recreatiedomein Ter Borcht is. Het openbare verlichtingsnet werd afgekoppeld door de netbeheerder, omdat het in erbarmelijke staat verkeert.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Van sportdokter Abeele tot vergeten velodroom: nieuw boek zet rijke Meulebeekse wielergeschiedenis in de kijker
  Meulebeke

  Van sportdok­ter Abeele tot vergeten velodroom: nieuw boek zet rijke Meulebeek­se wielerge­schie­de­nis in de kijker

  Wie houdt van wielrennen en Meulebeke een beetje kent, weet dat lokale koershelden als Albert Desmet, Maurice Meersman, Norbert ‘Schotje’ Kerckhove en Daniël Vanryckeghem hun stempel op de sport gedrukt hebben. Ook de Omloop-Mandel-Leie-Schelde doet bij velen nog een belletje rinkelen. Wie meer over hun palmares, historiek of de bijna vergeten velodroom van de Berengemeente wil leren, kan dat binnenkort doen in het gloednieuwe boek ‘Meulebeekse wielerhelden’. Er komen ook een vertelavond en expo over het onderwerp aan.