Een voorbeeld van een zelftest om corona op te sporen.
Volledig scherm
Een voorbeeld van een zelftest om corona op te sporen. © ANP

Meulebeke voorziet gratis zelftesten en FFP2-mondmaskers voor kwetsbare inwoners

MeulebekeHet gemeentebestuur van Meulebeke gaat kwetsbare inwoners een pakket met gratis zelftesten en FFP2-mondmaskers bezorgen.

 1. Varkenskweker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”
  PREMIUM
  Kaprijke

  Varkenskwe­ker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”

  De Vlaamse varkensboeren zijn niet opgezet met de nieuwe undercoverbeelden van Animal Rights. Niet alleen zijn ze volgens de boeren niet representatief, ze komen ook erg ongelegen. Want veel varkensboeren staan door de varkenspest, de lage vleesprijzen en nu ook het stikstofakkoord op de rand van een financiële afgrond. We gingen luisteren bij Nico Baeke uit Kaprijke. “We worden steeds verder in het verdomhoekje geduwd. Vorig jaar is een goede vriend van me uit het leven gestapt. Hij was lang niet de enige die geen uitweg meer zag.”
 2. Bedrijventerrein Tielt Noord wordt proefproject voor nieuwe waterinfiltratie en -buffertechnieken: “Kan inspiratie worden voor andere sites elders in Vlaanderen”
  Tielt

  Bedrijven­ter­rein Tielt Noord wordt proefpro­ject voor nieuwe waterinfil­tra­tie en -buffertech­nie­ken: “Kan inspiratie worden voor andere sites elders in Vlaanderen”

  Bij de uitbreiding van bedrijventerrein Tielt Noord, dat tussen de Kanegemstraat en de Ruiseleedsesteenweg komt, zal bijzonder veel aandacht naar de waterhuishouding gaan. De stad gaat namelijk in zee met VITO, een onderzoeksinstelling die werkt aan duurzame oplossingen voor de water- en droogteproblematiek. Het Tieltse industriegebied wordt een van drie Vlaamse proefprojecten. Er komen nieuwe bufferbekkens en de fundering van de Kanegemstraat zal waterdoorlatend worden.