Een archiefbeeld van de voorstelling van de plannen voor de uitbreiding van het recyclagepark. Die plannen worden overgeheveld naar de volgende bestuursperiode.
Volledig scherm
PREMIUM
Een archiefbeeld van de voorstelling van de plannen voor de uitbreiding van het recyclagepark. Die plannen worden overgeheveld naar de volgende bestuursperiode. © vdi

Meulebeke snoeit in aanbod door stijgende energie- en loonkosten: “Voorlopig geen uitbreiding recyclagepark en warme maaltijden aan huis besteden we uit”

MeulebekeStijgende materiaalprijzen en hogere energie- en loonkosten zadelen Meulebeke de komende drie jaar met een extra factuur van minstens zes miljoen euro op en dus moet de gemeente noodgedwongen op andere vlakken besparen. Zo stelt het de uitbreiding van zijn recyclagepark uit en zal het lokaal dienstencentrum niet langer in eigen beheer maaltijden aanbieden, waardoor drie jobs sneuvelen.

  1. REPORTAGE. Stichter Geert keert na 20 jaar, en net voor het legendarisch café sluit, nog één keer terug naar De Verlichte Geest: “Om binnen te raken moest je over een stapel rugzakken klauteren”
    PREMIUM
    Roeselare

    REPORTAGE. Stichter Geert keert na 20 jaar, en net voor het legenda­risch café sluit, nog één keer terug naar De Verlichte Geest: “Om binnen te raken moest je over een stapel rugzakken klauteren”

    Minder dan een maand heeft De Verlichte Geest nog vooraleer de iconische rock- en metalkroeg na bijna 30 jaar de deuren moet sluiten langs de Roeselaarse Middenstraat. Wij wisten founding father Geert Hiroux, die het café in 1995 opende en in 2003 overliet, nog één keer te strikken voor een babbel aan de toog. Dat het ophalen van herinneringen naar meer smaakt voor Geert, ontdek je hier. Want in primeur verklapte hij ons een bijzonder leuk nieuwtje voor iedereen die De Verlichte Geest in het hart draagt.