Bord wegwerkzaamheden - wegenwerken - plaatselijk verkeer -wegeniswerken - wegomlegging - omleiding - wegomleiding
Volledig scherm
Bord wegwerkzaamheden - wegenwerken - plaatselijk verkeer -wegeniswerken - wegomlegging - omleiding - wegomleiding © Foto Ronny De Coster

Meulebeke herstelt landbouwwegen

MeulebekeHet gemeentebestuur trekt jaarlijks een budget uit om de landbouwwegen die in slechte staat zijn te herstellen. Dit jaar worden de Eeckbosstraat (gedeelte tussen de Gentstraat en de Landegemstraat) en de Voermanstraat aangepakt.

 1. Dovy Natourcriterium verhuist in 2024 wellicht naar Polenplein: “Maar eerst willen we volgend jaar de gele trui en wereldkampioen Evenepoel aan de start”
  PREMIUM
  Roeselare

  Dovy Natourcri­te­ri­um verhuist in 2024 wellicht naar Polenplein: “Maar eerst willen we volgend jaar de gele trui en wereldkam­pi­oen Evenepoel aan de start”

  Op 25 juli 2023 tekent vzw Roeselare Koerst voor de organisatie van het Dovy Natourcriterium in Roeselare. 13 is volgens velen een ongelukgetal, maar de vzw is vastberaden om ook van de dertiende editie een knaller van formaat te maken. Epicentrum van het gebeuren wordt voor een allerlaatste keer de Moermanparking, terwijl het criterium voor het eerst voorafgegaan zal worden door een vedettenkoers. Bovendien wil Roeselare Koerst absoluut de gele trui en wereldkampioen Remco Evenepoel aan de start.
 2. Feestzaal ’t Katelijnenhof twee keer in de prijzen tijdens Horeca Awards Belgium
  Beveren

  Feestzaal ’t Katelijnen­hof twee keer in de prijzen tijdens Horeca Awards Belgium

  De Beverse feestzaal ’t Katelijnenhof is in de prijzen gevallen tijdens de Horeca Awards Belgium. Die prijzen werden afgelopen maandag voor het eerst opnieuw uitgereikt na twee coronajaren. ’t Katelijnenhof, gevestigd langs de Heirweg en sinds 1992 in handen van zaakvoerder Renaat Vermeersch, liep er twee keer in de kijker. “We waren in eerste instantie genomineerd in de categorie ‘Award voor klantvriendelijkste Belgische feestzaaluitbaters / cateraars / multifunctionele feestruimtes’ en werden hierbij derde”, vertelt Renaat. “Maar toen volgde de klap op de vuurpijl. Totaal onverwacht wonnen we ook een all-over award voor beste inzet. Vooral de zeer open website waar je je feest tot in detail kan samenstellen en ons dreamteam, die onze klanten keer op keer in de watten legt, gaven de doorslag bij de jury.
 1. Meulebeke snoeit in aanbod door stijgende energie- en loonkosten: “Voorlopig geen uitbreiding recyclagepark en warme maaltijden aan huis besteden we uit”
  PREMIUM
  Meulebeke

  Meulebeke snoeit in aanbod door stijgende energie- en loonkosten: “Voorlopig geen uitbrei­ding recyclage­park en warme maaltijden aan huis besteden we uit”

  Stijgende materiaalprijzen en hogere energie- en loonkosten zadelen Meulebeke de komende drie jaar met een extra factuur van minstens zes miljoen euro op en dus moet de gemeente noodgedwongen op andere vlakken besparen. Zo stelt het de uitbreiding van zijn recyclagepark uit en zal het lokaal dienstencentrum niet langer in eigen beheer maaltijden aanbieden, waardoor drie jobs sneuvelen.