De vrijwilligers slaagden er ook in een mobiele frituur naar Trooz te halen.
Volledig scherm
De vrijwilligers slaagden er ook in een mobiele frituur naar Trooz te halen. © rv

Meulebeekse vrijwilligers zorgen voor versmarkt, frietjes en pralines in door watersnood getroffen Trooz

MeulebekeEen groep Meulebeekse vrijwilligers is er voor de derde keer in geslaagd een succesvolle inzamelactie voor de inwoners van Fraipont bij Trooz te organiseren. Donderdag trokken ze met drie overvolle bestelwagens en evenveel wagens naar de Ardennen.

 1. Audit Vlaanderen start nieuw onderzoek naar mogelijke fraude bij gemeentebestuur Meulebeke: “Al de tweede keer in drie jaar prijs”
  PREMIUM

  Audit Vlaanderen start nieuw onderzoek naar mogelijke fraude bij gemeentebe­stuur Meulebeke: “Al de tweede keer in drie jaar prijs”

  Audit Vlaanderen is een tweede forensisch onderzoek naar mogelijke misdrijven binnen het gemeentebestuur van Meulebeke gestart. Een eerste doorlichting bracht vorig jaar mogelijke belangenvermenging bij vastgoeddeals aan het licht. Over de inhoud van de tweede audit lost de gemeente tot ergernis van de oppositie niets. Opvallend: burgemeester Dirk Verwilst (Lijst van de Burgemeester) zegt dat hij op dit moment ook nog niets meer weet.
  Meulebeke
 1. Lieve vindt geknipte overneemster voor koffiehuis Castelly: “Pijn dat ik het moet loslaten, maar tegelijk een enorme geruststelling dat het Emma is”
  PREMIUM

  Lieve vindt geknipte overneem­ster voor koffiehuis Castelly: “Pijn dat ik het moet loslaten, maar tegelijk een enorme geruststel­ling dat het Emma is”

  Thee-en koffiehuis Castelly in de Tieltstraat krijgt vanaf 1 mei een nieuwe uitbaatster. Emma Buyck (25) neemt de fakkel over van Lieve Lavens (46), die aan longkanker lijdt en daardoor haar droom noodgedwongen moest loslaten. Maar Lieve is er zeker van dat Castelly in goede handen is. “Het voelt alsof Emma en ik elkaar al twintig jaar kennen.” We gingen met de twee dames praten over hun passie.
  Pittem
 2. Rudy en Vera kregen 60 centimeter water binnen in hun woning: “Als ik nu donkere wolken zie, bel ik naar huis om te vragen of alles in orde is”
  PREMIUM
  Nieuwerkerken

  Rudy en Vera kregen 60 centimeter water binnen in hun woning: “Als ik nu donkere wolken zie, bel ik naar huis om te vragen of alles in orde is”

  Vera Van Wesemael en Rudy Lievens uit Nieuwerkerken bij Aalst blikken terug op een zeer bewogen jaar. Door de hevige regenval begin juli stond er in hun woning in de Sintelstraat maar liefst 62 centimeter water. Het water was afkomstig van de E40, die toen volledig onder water stond. “Maanden later beseften we hoeveel luxe we eigenlijk wel niet hadden”, zeggen Vera en Rudy.